in

Općina Konjic u projektu razvoja poduzetništva žena

Slatka-Tajna.Eu

Općina Konjic jedna je od šest bh. općina u kojima će se u narednom periodu realizovati projekat pod nazivom  “Korak naprijed – razvoj ženskog poduzetništva u doba pandemije” uz finansijsku podršku Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). Implementator je Unija za održivi povratak i integracije u BiH, a projekat je podržala Općina Konjic.

U sklopu pripremih aktivnosti za implementaciju projekta, čiji je cilj razvoj ruralnog turizma i ohrabrivanje mladih i žena za bavljenje mini poduzetništvom, u Općini Konjic održan je sastanak predstavnika Unije i Općine Konjic.

“Projekat će biti realizovan u narednih pet mjeseci u šest bh. općina, a jedna od prioritetnih je Općina Konjic, ne samo zbog toga što je prepoznata u svijetu turizma kao sredina koja ima šta pružiti gostima, već što je vrlo kooperativna i ozbiljno pristupa implementaciji projekata koji potiču samozapošljavanje”,kazala je Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH, koja je naglasila kako će u svakoj općini biti podržano najmanje pet zainteresiranih domaćinstava za bavljenje ruralim turizmom.

Načelnik Ćatić pozdravio je ovakve aktivnosti, kako bi se što više mladih obučilo za pokretanje mini biznisa i realizovalo svoje ideje kroz turizam i turističke potencijale općine Konjic, te jačao ženski aktivizam i poduzetništvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Goran Vesić u patetičnom pokušaju da imitira glavnog | ep214deo07

VRATILA SE STAROM IZDANJU: Seka Aleksić svježe ošišana