in

Mnogi ambasadori odbili Dodikov poziv: Od pozvanih 28, na sastanku je njih 11

Slatka-Tajna.Eu

U Istočnom Sarajevu je u toku sastanak predstavnika institucija Republike Srpske s ambasadorima evropskih zemalja u Bosni i Hercegovini. Međutim, od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Kako piše RTRS, predstavnici iz Ambasade Velike Britanije naveli su da neće prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak sa njima i “partnerskim ambasadama”.

Iz Kabineta člana Predsjedništva za RTRS potvrđeno je da ovo nije sastanak s ambasadorima Kvinte.

U međuvremenu je odlučeno da se sazove sastanak Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuU izjavi su ambasadori potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku u Istočnom Sarajevu priusutvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tanja Savić na Jahorini bila sa zauzetim političarem, a ostavio je zbog treće: Voditeljka iznijela šok detalje

The Legion Of Abundance System – 90% Done-for-you Business In A Box