in

Miješanje vakcina daje bolji imunološki odgovor

Slatka-Tajna.Eu

VAŠIGTON – Osobe koje su primile dvije doze vakcine Džonson i Džonson protiv virusa korona, imale su jači imunološki odgovor kada su primili buster dozu vakcine fajzer/bajontek ili moderna, pokazalo je istraživanje američkog Nacionalnog Instituta za zdravlje.

Kako navodi agencija Rojters, studija je preliminarna i nije recenzirana, a predstavlja najnoviji izazov za napore kompanije Džonson i Džonson da koristi svoju vakcinu protiv virusa korona u svojstvu buster doze u Sjedinjenim Američkim Državama.

Studija je obuhvatila više od 450 odraslih osoba koje su primile prve doze vakcina fajzer, moderne ili džonson i džonson, pokazala je da je “miješanje i usklađivanje” buster doza različitih vrsta vakcina bezbijedna za odrasle, prenosi Rojters.

Američki zdravstveni zvaničnici bili su pod pritiskom da daju savjete o buster dozama vakcina džonson i džonson i moderna, nakon što je Bijela kuća u avgustu objavila da planira uvođenje imunizacije dodatnom dozom vakcina za većinu odraslih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Miješanje i usklađivanje vakcina za treću dozu izazvale su slične nuspojave kao i one kod vakcinacije istim vakcinama i nije izazvalo značajne bezbjednosne probleme, navodi se u studiji.

Studija tri vakcine protiv virusa korona koje su trenutno odobrene u Sjedinjenim Državama pokazala je da se upotrebom različitih vrsta vakcina kao treće doze generalno proizvodi standardan ili veći imunološki odgovor antitijela nego upotrebom istog tipa vakcina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Aleksandar Milić Mili se povrijedio na snimanju takmičenja Zvezda Granda

U NOVOM EXPRESSU: Zašto je Gocu Božinovsku svekrva stalno skidala s vješala?