in

Poremećaji u cijeni nafte lančano dovode do ostalih poskupljenja

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Grupacije za promet nafte i naftnih derivata Privredne komore Republike Srpske Dragan Trišić izjavio je Srni da je znatan rast cijena nafte u Republici Srpskoj, kao i u okruženju, izazvao “tektonske poremećaje” u formiranju maloprodajnih cijena, te izrazio uvjerenje da će zbog toga doći do lančanih poskupljenja ostalih proizvoda i usluga.

“To su stvari na koje ne možemo uticati. Ono na šta možemo uticati jeste da probamo da kroz svoje distributivne mreže balansiramo i kompenzujemo taj šok i koliko-toliko omogućimo potrošačima da cijene budu prihvatljive u prodaji”, rekao je Trišić.

On je konstatovao da je došlo do tektonskog poremećaja cijene nafte brent, koja se sada na Londonskoj berzi prodaje po 83 dolara po barelu ili 727 dolara po toni, što je rekord u zadnje dvije godine.

Trišić smatra da će ova globalna kriza, kada je riječ o svim energentima, trajati oko šest mjeseci i da će u tom periodu biti nestabilno stanje na berzama energenata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOn je podsjetio da je naftna industrija glavni pokretač ne samo u transpsrtu, nego i u ostalim granama privrede.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POSLIJE TRI GODINE ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO: Kija Kockar priznala šta je slagala u “Zadruzi”

Široki razmontirao Zlatibor, maestralna partija Luke Božića