in

Klisović i Herman u Dnevniku HTV-a o Zagrebačkom holdingu

Slatka-Tajna.Eu

Mislav Herman i Joško Klisović

Foto: Dnevnik / HRT

Oko stanja u Holdingu već se danima lome i politička koplja. Malo sučeljavanje bilo je i večeras u Dnevniku HTV-a gdje su gosti bili predsjednik Zagrebačke skupštine Joško Klisović (SDP) i čelnik zagrebačkog HDZ-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Mislav Herman.

Na pitanje je li gradska vlast pala na prvom teškom ispitu Joško Klisović je rekao kako ne zna kojim to pravom predsjednik trgovačkog društva govori o ideološkim stvarima i kako je njegov posao upravljati trgovačkim društvom.

– Ne, naravno da to nije istina, tu nema supstance. Kad idete na svake izbore vi na kraju krajeva predstavljate svoju ideologiju, a građani biraju i izaberu koju žele ideologiju da vodi grad u nekom trenutku. No ovo što se sada radi je upravljanje gradom i krizom koja je naslijeđena iz prethodne administracije i mislim da se u datim okolnostima radi maksimalno što se može raditi. Jest da se možda naprave i neke greške i onije sve idealno, rekao je Klisović.

Upitan nije li sve malo kaotično oko Holdinga, sve informacije koje su iznijeli dvojica smijenjenih Klisović je rekao da on to gleda odgovorno.

– Grad Zagreb je vlasnik Holdinga, a grad predstavlja gradonačelnik, on je u skupštini sa svojim zamjenicima. Ako stvari ne idu kako bi trebale ići onda je njegova dužnost da poduzme određene korake i usmjeri ih u pravom smjeru, kao vlasnik u ime građana ovog grada jer on odgovara građani za sve što se zbiva u Holdingu. Odgovara i nama, zastupnicima u skupštini i mojoj stranci kao koalicijskom partneru. Mi hoćemo da Holding funkcionira i zato očekujemo da Holding vrlo brzo napravi plan preustroja, restrukturiranja i razvoja, objasnio je Klisović.

Herman je rekao da upozorava gledatelje kako je zagrebački HDZ prvi ukazao kako se u Zagrebačkom holdingu ne odvije sve onako kako bi se trebalo odvijati.

– Podsjetit ću vas na zadnjoj sjednici Gradske skupštine grada Zagreba 30. rujna upravo smo i nastupili sjednicu zbog toga što se tada prvi puta dogodilo da program poslovanja Zagrebačkog holdinga nitko pred gradske zastupnike iz uprave Holdinga nije došao predstaviti. Smatrali smo to nepoštivanjem kako institucije Gradske skupštine tako i gradskih zastupnica i zastupnika. Tada kada smo vidjeli što se dogodilo smo i jasno upitali gradonačelnika je li istina ono što smo čuli odnosno jesu li istinite informacije koje su došle do nas kako su 2 člana uprave, od kojih je jedan predsjednik Uprave gospodin Vuković, ponudili svoju ostavku.  Tada smo dobili oštar demantij kako tome nije tako i kako u Holdingu sve funkcionira onako kako bi trebalo, rekao je Herman.

Na pitanje misli li da ima sve odgovore na temu Holdinga Herman je rekao da nema.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– To je osnovni razloga zašto je klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a zatražio sazivanje izvanredne sjednice Skupšine grada Zagreba sa samo jednom toičkom dnevnog reda – stanje u zagrebačkom holdingu, rekao je Herman. 

Klisović kaže kako je za njega oko Holdinga odgovoran gradonačelnik jer on predstavlja grad.>

– Ne vjerujem da netko vuče poteze iz sjene.  Ako vuče neka se kaže tko vuče pa da vidimo to. Kada razgovaram s gradonačelnikom on kaže da donosi odluke koje su u njegovoj nadležnosti, a Uprava odluke koje su u njezinoj nadležnosti. Nema tu nikakvih zakulisnih igara, to su medijski spinovi, podmetanja, kako bi se dezavuirala ova gradska uprava i kako bi se učinila u medijskoj percepciji nekompetentnom. Ljudi se bave teškim problemima ovog grada, zato su ih i građani i birali i mislim u ovom trenutku stvari dobro vode u datim okolnostima.,Nastavit će to još i bolje, smatra Klisović.

Hermanu je sporan sastanak Benčić-Vuković uz posredovanje Juričana.

– Uopće nam nije jasno što saborska zastupnica, koja nema nikakve veze s niti s gradskom skupštinom niti s gradskom upravom, ima sazivati takve sastanke. Je li se radi o nekakvoj sivoj eminenciji za koju mi ne znamo ili o nečemu drugome ne želim spekulirati. Ali mislim da je skandalozno da gospođa Benčić i gospodin Juričan vuku bilo kakve zakulisne poteze u problematici poslovanja Holdinga, naglasio je Herman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ispovijest Žike Jakšića: Dugovao 100.000 maraka: Objelodanio detalje odnosa sa Sašom Popovićem, pa priznao: Sa Slavicom Ćukteraš je bila ljubav

MENSUR ODLAZI U ZABORAV: Ksenija Knežević u zagrljaju drugog muškarca