in

Prva pobjeda mlade bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Slatka-Tajna.Eu



Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na gostovanju kod Luksemburga u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila s 2:0.



Zmajići su danas odigrali i peti meč kvalifikacija, te su napokon stigli do prve pobjede. Potpuno zasluženo, mada su Luksemburžani pedestak minuta bili u egalu i nisu izgledali nimalo naivno.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U prvom dijelu naš tim je bio bolji, opasniji i konkretniji, ali bez pravih prilika. Možda i najbolju imao je Mašić, no on je iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Selektor Slobodan Starčević pravi dvije izmjene na poluvremenu, a naši u drugih 45 minuta uspijevaju s dva gola slomiti otpor Luksemburga.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Prvo je u 57. minuti Milan Savić lijepo pogodio na asistenciju Amara Dedića, koji je samo tri minute kasnije sjajno pogodio iz slobodnog udarca, čime je riješio pitanje pobjednika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do kraja utakmice Luksemburg je krenuo na sve ili ništa, naš tim svjesno spustio intenzitet utakmice i čekao kontrašansu da dokrajči rivala, ali je ostalo 2:0 i svakako možemo da budemo zadovoljni unatoč neuvjerljivoj igri, posebno u prvih 45 minuta. 

U drugih 45 minuta drugo lice našeg tima, stovren je veliki broj šansi, data su i dva gola, a  imao je i Luksemburg jednu dobru šansu preko Schmita u samom finišu, no pucao je pored gola Dizdarevića.

Ovo je svakako dobra uvertira za ono što nas očekuje večeras u Lvivu, kada će A reprezentacija BiH protiv Ukrajine odmjeriti snage u veoma bitnom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SRETNA I ZALJUBLJENA! Ksenija ponovo ljubi bivšeg dečka!

Čović: "Ako ste u stanju prikriti ubojstvo u Sarajevu, onda imate parasustav"