in

Porodica iz BiH izbačena iz aviona, jer dvogodišnji sin nije htio staviti masku

Slatka-Tajna.Eu

Porodica Pandurević iz Bosne i Hercegovine u Frankfurtu je izbačena iz aviona Lufthanse i nije smjela nastaviti putovanje nazad u SAD jer je avio kompanija Lufthansa insistirala da njihov dvogodišnji sin mora nositi masku, objavio je danas njemački Bild.

Otac dječaka, Aleksandar Pandurević je izjavio: “Pratili su na do pilota. Pokušali su uvjeriti mog sina Yakoba da stavi masku za lice. Ali nije uspjelo. Zatim nas je iz aviona ispratio muškarac u uniformi. Bio sam šokiran, kao da sam pogođen metkom”, prenosi Bild.

Od kada dvogodišnjaci moraju nositi zaštitu za usta i nos?

Lufthansa se pozvala na propise američke Uprave za bezbjednost saobraćaja (TSA), po kojima je potrebno da putnici u dobi od dvije i više godina nose masku za lice tokom cijelog leta.

Izvor : Bild

Naime, Aleksandar Pandurević sa suprugom Slavicom i sinom Yakobom otputovao je u Bosnu na odmor. Porodica se htjela vratiti u Dallas preko Frankfurta, gdje sada živi.

“Možemo potvrditi da je porodica na letu odbila staviti masku svom djetetu (od 2 godine starosti) tokom ukrcaja. Nakon konsultacije sa kapetanom, kapetan je odlučio, slijedeći zakonske uslove, da ne ukrca porodicu”, saopštili su iz Lufthanse.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Svjedoci tvrde suprotno

Svjedok Jan H. iz Hamburga sjedio je dva reda ispred porodice i kazao potpuno suprotno: „Roditelji su nježno pokušali djetetu staviti masku. Ali mališan se borio i plakao. S moga gledišta, roditelji nisu mogli ništa učiniti. “

Drugi svjedok je rekao da i sam ima petogodišnju kćer. Dobio je unaprijed telefonski informaciju iz Lufthanse kako neće biti problema ako odbije nositi masku u avionu.

Međutim, porodica Pandurević iz Bosne i Hercegovine morala je čekati četiri sata na aerodromu i ponovno izvršiti rezervaciju. Potom je letom kompanije United Airlines odletila kući preko Washingtona i Chicaga. Umjesto planiranih dvanaest, putovanje je trajalo ukupno 36 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nova pjesma Ruže Efendić premijerno u HP Show-u – Hayat Production

“Ostala sam te željna Majko” Kćerka Silvane Armenulić se prisjetila majke emotivnom objavom