in

Hrvatska i Slovačka remizirali u Osijeku

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Hrvatske remizirala je u Osijeku protiv Slovačke 2:2, u osmom kolu kvalifikacija grupe H za Mundijal u Kataru.

Slovačka je do prednosti u Osijeku od 1:0 stigla u 20. minuti. Nakon ubačaja Mareka Hamšika, usamljeni Ivan Šranc je pogodio mrežu Dominika Livakovića za šok u Gradskom vrtu. Nevjerovatno je da je napadač Slovačke ostao sam i samo je lagano glavom pogodio mrežu.

Hrvatska se u meč vratila samo pet minuta kasnije. U 25. minuti rezultat je glasio 1:1. Luka Modrić je izveo korner, a Andrej Kramarić postigao prvi gol za reprezentaciju nakon tačno godinu dana.

Slovačka je međutim opet povela u 45. minuti. U jednoj kontri ispala je odbrana Hrvatske, a Lukaš Haraslin je pogodio za 2:1. Ladislav Almasi je odlično proigrao Haraslina, a ovaj je matirao Dominika Livakovića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hrvatska je na 2:2 izjednačila golom Luke Modrića iz slobodnog udarca u 71. minuti. Modrić je lijepo šutirao kroz živi zid i pogodio.

U drugom meču grupe H Rusija je kao gost bila bolja od Slovenije sa 2:1 i tako došla na prvo mjesto u grupi. Rusija je lider sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JA GLUMIM BUDALU,NOSIM CUCLU I PELENE: Janjuš bijesan na Đeksona

BiH raspolaže s oko tri tone zlata