in

FMROI: Za razvoj početnog biznisa 19 poduzetnika dobilo podršku

Slatka-Tajna.Eu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić  je u Bosanskom Novom potpisao ugovore sa 19 povratnika čije je poslovne ideje podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Riječ je o poduzetnicima iz Prijedora, Ključa, Drvara, Bosanskog Novog i Bosanskog Petrovca.

Federalno ministarstvo je u 2021. godini podržalo 96 poslovnih ideja, za čiju namjenu je izdvojeno više od 573.000 KM.

“Radi se o poslovnim idejama uglavnom mladih ljudi. Zastupljenost je podjednaka iz oba bosanskohercegovačka entiteta. Ono što posebno raduje je da od ukupnog broja podržanih imamo 26 posto žena poduzetnica, a pola korisnika su životne dobi do 35 godina. Kao i prethodnih dana gdje smo potpisivali ugovore i danas smo vidjeli veoma zanimljive ideje čiji ćemo rad i dalje pratiti. Oni koji budu ozbiljni u svom radu i razvoju moći će koristiti i druga sredstva Ministarstva gdje će moći dodatno zaposliti ljude i uspješno razvijati svoj biznis”, poručio je ministar Ramić.

Tokom  potpisivanja predstavljeno je 19 različitih biznis ideja koje znače i zapošljavanje povratnika.

Na ovoj podršci Federalnog ministarstva uime povratnika, zahvalio se korisnik programa podrške start-up iz Bosanskog Novog Samir Porčić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Svaka podrška je značajna. Dodatno nas ohrabruje da podrška stiže od institucije. Radim ono što najbolje znam i za šta sam se školovao. Sredstva će mi koristiti u opremanju ureda za geodetske usluge. Svi smo dobili motivaciju više jer je neko već prepoznao naš rad iako smo u početnim fazama svoga rada”,poručio je povratnik Porčić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Menadžer Tanje Savić iznio potresne detalje iz njenog braka: Dušan ju je izbacivao noću na ulicu

VIDEO | Žepčaci korov zamijenili vinovom lozom