in

Audrey Hepburn: Najvažnije je uživati u životu i biti sretan – to je jedino bitno

Slatka-Tajna.Eu
Sin Audrey Hepburn predstavlja nam vanvremensku ikonu u potpuno drugačijem svjetlu, kroz njen dobrotvorni rad, koji se nastavio gotovo do dana njene smrti od raka.

Druga strana Audrey Hepburn fokusira se na novu knjigu o njenom životu pod nazivom “Warrior”, koja predstvalja njen filantropski rad.

Kada je napustila Hollywood  na vrhuncu svoje karijere, posvetila se odgajanju svoje djece, Luce i Seana, na svojoj farmi u Švajcarskoj, u zgradi iz 18. stoljeća  koja se zove “La Paisible”. Tamo je takođe provela neko vrijeme u vezi sa svojim partnerom, holandskim glumcem Robom Valdersom.

Ali kad se približila 60. godini, pred njom se otvorila drugačija perspektiva. U 58. godini, UNICEF joj je predložio da postane ambasador dobre volje i ona je to rado prihvatila. “Znala je da se vraća u rat, ovaj put u rat za djecu”, rekao je historičar Robert Matzen. Autor dodaje: „Još je bila puna mladosti i spremna da učini nešto tokom života. Nije htjela da se povuče“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U prilogu knjige najmlađi sin Luca, piše: „Mnogi poznaju moju majku zbog njene ljepote i elegancije, ali njena prava suština bila je odlučnost. Da, bila je slatka i dobra, ali je takođe bila veoma odlučna. Tvrd orah. Nije prihvatala negativan odgovor i bila je izuzetno tvrdoglava. Na dobar način, uvek. Znala je kako da se čuje njen glas.”Značajno je napomenuti da je, kada su sudanski pobunjenici odbili da garantuju bezbedan prolaz aviona Ujedinjenih nacija, Hepbern “koristila svoje ime da pronađe avion Crvenog krsta koji bi ih izveo iz Kenije, odakle bi ih odvezao drugi avion u južni Sudan, protiv vladinih naredbi”, rekao je Matzen, misleći na svoje djetinjstvo tokom Drugog svjetskog rata, kada je Holandija bila pod njemačkom okupacijom.

Ona nije bila krhko stvorenje, bila je neustrašiva. Proživela je rat i glad, skoro je umrla od gladi. “Niko nije mogao bolje da razumije njen rad, jer je ona živela u njemu.”

Njenu odlučnost i upornost naglašava i činjenica da je dobrotvorni rad nastavila gotovo do svoje smrti. U septembru 1992. otputovala je u Somaliju na opasnu misiju da skrene pažnju tamošnjih ljudi. Samo četiri mjeseca kasnije, u 63. godini, umrla je od raka koji joj se proširio. Njen sin kaže o tome: “Nije se plašila bolesti ili smrti, ali se bojala da će zlo prevladati u svijetu”

 

Izvor: Ženskimagazin.rs
(Z. T.)

The post Audrey Hepburn: Najvažnije je uživati u životu i biti sretan – to je jedino bitno appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa”

JA GLUMIM BUDALU,NOSIM CUCLU I PELENE: Janjuš bijesan na Đeksona