in

Vanja Solaković – Samostalna izložba i performans „Sonus Visualis“ – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

U srijedu 13.10.2021 u 19:00 sati je otvorenje samostalne izložbe VAX (Vanja Art X) – Vanje Solakovića. Izložba će biti predstavljena pod nazivom „Sonus Visualis“, u galeriji „Zvono“ koja se nalazi u prostoriji galerije „Charlama depot“ u Skenderiji.

„Sonus Visualis“ na latinskom znači „vizualni zvuk“. Izložba i performans predstavljaju ujedinjenje umjetnikove autentične likovne umjetnosti, izloženih ekspresivnih crteža i muzičkog performansa, u obliku jam sessiona (Improviziranog muziciranja).

„Umjetnost X“ predstavlja ukrštanje vizuelnog i zvučnog u jednu cjelinu, ali i u zaseban kombinovani medij. Na taj način, umjetnik Vanja Solaković prezentuje jednu vrstu posebnog, ali na svoj način i praiskonskog rituala. Konačni cilj je pronalazak čiste artističke niti, kroz ogoljene impulse, koji diktiraju slijed zbivanja samog performansa. U muzičkom performansu će učestvovati tri aktera: Jan Delić (Bubnjevi), Alem Brka (Bass gitara) i Vanja Solaković (Električna gitara). Likovni dio izložbe, sastoji se od kolekcije crteža. Njima su prikazani originalni umjetnikovi simboli i totemi, izrazito organske forme.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

How 2 Rank – SEO Training

U priobalju je bilo 40% više šumskih požara nego lani