Categories: Dijaspora

“Pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa”

Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić boravio je u trodnevnoj posjeti Zajednici bh. udruženja Salzburg gdje se sastao s predstavnicima bh. dijaspore u ovom dijelu Austrije.

Tom prilikom, predstavnici bh. dijaspore i ambasador Kozarić razgovarali su o budućoj saradnji, a između ostalog dogovoreno je i zajedničko djelovanje koje će doprinijeti širenju pozitivne slike o BiH.

“Razgovarano je i o pomoći da građani porijeklom iz BiH postanu punopravni i jednakopravni članovi austrijskog društva”, saopćeno je iz Udruženja.

Sastanku je između ostalog prisustvovao i počasni konzul Bosne i Hercegovine u Salzburgu Markus Friesacher, a ambasador Kozarić je razgovarao i sa nekoliko uspješnih pojedinaca i privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

“Na sastanku je dogovoreno da će se već u narednom periodu intenzivirati saradnja Ambasade BiH i bh. dijaspore, te je pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa sa predstavnicima pokrajinske vlasti Salzburga sa ciljem o dobijanju besplatnog prostora za bh. udruženja”, navodi se.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Posjeta delegacije Ambasade Bosne i Hercegovine nastavila se obilaskom Salzburga što su također upriličili predstavnici bh. udruženja.

Grad Salzburg je pored ostalog poznat i po multinacionalnosti koju najbolje oslikava činjenica da u njemu žive građani koji dolaze iz više zemalja širom svijeta.

Također, oko 16.000 građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine također boravi u ovom gradu što ih čini jednom od najbolje integrisanih i uspješnijih zajednica u ovom gradu.

Redakcija

Recent Posts

ZDRAVKO ČOLIĆ JAVNO PRUŽIO PODRŠKU: Pozvao sve da glasaju za nju

Popularni Čola je neko ko gleda da se ne miješa nigdje i jedan je od…

12 minuta ago

UPOZORENJE IZ WASHINGTONA: ‘Ne nasjedajte na provokacije i prekodrinsku propagandu…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","caption":"Screenshot","bg":"b9a0a6"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","caption":"Screenshot","bg":"333637"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrno se na najnovije događaje vezane…

1 sat ago

Ovih pet napitaka mogu da dovedu do insulinske rezistencije i dijabetesa

Udovoljavanje želji za slatkim može imati cijenu za naše zdravlje, ali ne mora se nužno…

1 sat ago

Ekipa iz Turske pobjednik Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu

Ekipa bosanskohercegovačkih državljana iz Turske pobjednik je 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH koje je završeno…

1 sat ago

Milan sprema bogatstvo za slovenačkog napadača

MILANO - Fudbalski klub Milan pokušaće u ljetnjem prelaznom roku da angažuje napadača Lajpciga i…

1 sat ago

PEPA PRASE – ČIŠĆENJE (PARODIJA) #2

ZAPRATITE NAS: INSTAGRAM: https://www.instagram.com/sljokasteprezle/?hl=hr ⚠️ PAŽNJA! ⚠️ OVAJ KANAL SLUŽI ...

2 sata ago