in

Nagrade za interkulturalnost grada Linca (Linz) uručene Centru savremenih inicijativa Austrija i književniku Damiru A. Saračeviću

Slatka-Tajna.Eu

Ova nagrada grada Linca (Linz) u Austriji, koja je proizašla iz Nagrade za interaciju i Grada kultura, je namijenjena pojedincima, inicijativama, organizacijama i obrazovnim ustanovama.

Ove godine je nagrada “Linc – grad raznolikosti 2021.“ bila uručena i austrijsko-bosanskohercegovačkoj kulturno-znanstvenoj mreži Centar savremenih inicijativa – CSI Austrija za projekt „Kultura suživota“. Taj projekt je inicirao sinergiju između CSI-a Austrija i Društva pisaca Gornje Austrije, na način da se jednom u godini organiziralo zajedničko višejezično čitanje književno-umjetničkih tekstova na temu kulture zajedničkog života. CSI Austrija je taj projekt pokrenuo 2018. godine.

Nagradu za interkulturalnost grada Linca 2021. godine dobio je i austrijsko-bosanskohercegovački književnik Damir A. Saračević za svoj novi knjižni, dvojezični projekt „Recept za jedinstvo različitosti – refleksije iz jedne interkulturalne i višejezične svakodnevnice“. Knjiga se sastoji iz aforizama i izreka na njemačkom i bosanskom jeziku, koji su utemeljeni u etimologiji, a reflektiraju misli i iskustva iz autorove svakodnevnice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karatisti iz Širokog Brijega osvojili broncu na Karate Croatia Open natjecanju / Bljesak.info

Business literatura:Upravljanje vremenom – Business Magazine