in

Na Grbavici odigrana neobična humanitarna utakmica

Slatka-Tajna.Eu

Povodom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, večeras je na stadionu Grbavica u Sarajevu odigrana humanitarna fudbalska utakmica “100vs11”, odnosno utakmica između 100 dječaka iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca FK Željezničara.

Prihod od ulaznica, kao i prihod od sponzora događaja bit će uplaćen u fond za liječenja građana i građanki Bosne i Hercegovine u zemlji ili u inostranstvu humanitarne organizacije “Pomozi.ba”.

Humanitarni događaj simbolično je nazvan “Gospodin u humanoj akciji”, a bio je to pravi revijalni spektakl kojeg nije omela ni kiša.

Sarajevski mališani su na kraju slavili pobjedu rezultatom 7:3 i sigurno će im u lijepom sjećanju ostati večerašnje druženje i zabava na Grbavici.

I za igrače Željezničara je ovo bilo neobično i nezaboravno iskustvo. Sudija Samir Sarajkić je u nekoliko navrata pokazao na bijelu tačku, bilo je tu i crvenih kartona, a sve je prošlo u šaljivom tonu i zabavi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik FK Željezničar Nazif Hasanbegović kazao je ranije u najavi događaja kako je ovo jedna vrlo značajna akcija koju je pokrenulo Udruženje Pomozi.ba.

Elvir Karalić, ispred Udruženja, kazao je kako je udruženje dosad organizovalo na stotine humanitarnih akcija, ali kako je ovo jedna od najvećih.

Cijena ulaznica za humanitarni meč na Grbavici je bila 5 KM, a humanitarni fond obogaćen je i brojnim prilozima sponzora i donatora koji su najavili priloge za svaki postignuti gol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PJEVAČ JE PREKORAČIO BRZINU: Emiru Aličkoviću oduzeta vozačka dozvola

Dara Bubamara ponovo vozila ludački i kršila svaki mogući zakon!