in

Čudo najpodjecenjenijeg golmana današnjice: Izvadio je loptu iz za mnoge “nedokučivog” mjesta

Slatka-Tajna.Eu

Neralna odbrana

Za mnoge fudbalera se s punim pravom može reći da su podijenjeni, posebno se to odnosi na golmane koji svojim intervencijama vrlo često znaju donijeti pobjede ekipama.




A. Čaušević


Golman koji s punim pravom može nositi neslavni epitet “najpodcjenjenijeg” je svakako Keylor Navas, iskusni Kostarikanac koji godinama brani na vrhunskom nivou. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako je bezbroj puta bio spasitelj Real Madrida u Kraljevskom klubu su odlučili da angažuju Thibauta Curtoisa. Otišao je Navas u PSG gdje je nastavio da briljira i brani fenomenalno.

Međutim, bez obzira na skoro pa savršene partije, u jednom duelu je odbranio i penal Lionelu Messiju u PSG-u su odlučili da dovedu Gianlugija Donnarummu što se i nije svidjelo Navasu. 

Da se radi o zaista čudesnom golmanu Navas je potvrdio u 93. minuti utakmice kvalifkacija iza Svjetsko prvenstvo između Kostarike i Salvadora. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Alex Roldan je sa oko 25 metara uputio pravi projektil koji je išao pod samu prečku, svi su vidjeli loptu u golu, ali ne i Navas.

Iako visok za modernog golmana skromnih 185 centimetara sjajni Kostarikanac se izvio poput mačke i zaista fenomenalno odbranio. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tokom proteklih 10-ak godina koliko brani na vrhunskom nivou 34-godišnjak je imao niz čudesnih odbrana, ali zaustavljanje “projektila” protiv Salvadora je svakako jedan od najboljih u karijeri. 

Navas se spominje kao novi golman Newcastle Uniteda uslijed eventualnog nezadovoljstva u PSG-u i gubitka pozicije od također odličnog Donnarumme. 

Inače, Kostarika je pobijedila El Salvador sa 2:1. Stigla je do prve pobjede u završnoj fazi kvalifikacija za SP i ostala u igri da može izboriti plasman u Katar. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PETAR GRAŠO PRVI PUT SE OGLASIO POSLIJE PRIČA DA JE SA 15 GODINA MLAĐOM: Hrvatska podrhtava zbog nas! A evo šta je sa Hanom

IZVAJANO TIJELO: Milica Kemez nikad nije izgledala bolje