in

Podno Velebita ponegdje olujna bura, na udare i orkanska

Slatka-Tajna.Eu

Velebitski kanal

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

U nedjelju će u Velebitskom kanalu biti jake i vrlo jake, mjestimice i olujne bure, pa i s orkanskim udarima, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Najjači udari vjetra vrlo vjerojatno će biti od 35 do 55 čvorova, u Velebitskom kanalu i do 80 čvorova, odnosno i do oko 150 kilometara na sat. 

Pritom će more na otvorenome ponegdje biti i jače valovito, uz visine valova i do 4 metra.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

– Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, poručuju iz DHMZ. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tri decenije od kad su Amidžićevog oca izrešetali sa 200 metaka: Imao sam 16 godina i morao mami da kažem da je tata mrtav!

“Ovo je vrlo opasno, Milorad Dodik je izabrao put totalne radikalizacije”