in

Pedeseti rođendan slavi proslavljeni bh. reprezentativac

Slatka-Tajna.Eu

Igrao je u velikim evropskim klubovima, pogađao na Old Trafordu, bio kapiten reprezentacije i dugo godina najbolji strijelac. Jedan je od najboljih igrača u novijoj historiji BiH.

Kao takav dobijao je iz NSBiH “pozivnicu” za utakmice Zmajeva. Uglavnom, u posljednjim redovima, do zaštitne ograde, dok je Selma Bajrami sjedila u pravom VIP-u. Za neke selektore bio je “buntovnik”, a ustvari, Bola se borio za bolju budućnost bh. nogometa, reprezentacije, Saveza… Kao takav uvjek u prvim redovima. I najglasniji. Fotelja ga nikad nije zanimala, nije gradio karijeru preko poziva u državni tim, iako je reprezentaciji dao jako puno. Onda kada je bilo najteže.

Elvir Bolić rođen je 10.oktobra 1971. Zeničko i Čelikovo dijete, omladinski, jugoslovenski i seniorski A reprezentativac BiH. Za BiH je odigrao 51 utakmicu i postigao 22 gola. Kratko je bio s Mehom Kodrom na klupi reprezentacije, ali su se gospodski povukli, kada su shvatili da pojedinci iz NSBiH traže da im Kodro i Bolić ispunjavaju želje.

U reprezentaciji je od prvih priprema 1996.godine u Velikoj Kladuši. Nastupio je Bola u prvim kvalifikacijama na utakmici s Grčkom, u Kalamati 1.09.1996.godine. Igrao je punih deset godina. Od reprezentacije oprostio se 2006.godine.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Elvir Bolić danas proslavlja pedeseti rođendan. Jubilej vrijedan pažnje.

Znaju to i u NSBiH. Valjda ga se sjete nekom čestitkom.

N. I.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

TOMA ZDRAVKOVIĆ – Strast, alkohol i žene bili su mu sve – Hayat Production

Ovo je sin Tome Zdravkovića: Imao je samo 13 godina kada je pjevač preminuo, evo kako sad izgleda i čime se bavi