in

Fury: On je idiot, ne postoji više Deontey Wilder!

Slatka-Tajna.Eu

Britanski bokser Tyson Fury kaže da je imao težak posao sa Deonteyom Wilderom, ali da ga je razočaralo ponašanje Amerikanca nakon borbe.

Fury je odbranio titulu svjetskog WBC prvaka teške kategorije, pošto je u noći između subote i nedjelje u Las Vegasu nokautom u 11. rundi u instant-klasiku porazio Wildera (35).

“Iznova dokazujem da me nikada ne smijete otpisati. Nije to bila moja najbolja borba, ali izvukao sam ono pravo kada je bilo najpotrebnije“, rekao je Fury.

Bila je to treća borba njih dvojice, nakon kontroverznog remija 2018. i pobjede Furyja prije dvadeset mjeseci.

“Prišao sam mu, rekao mu ‘svaka čast’, a on mi je rekao da ne želi da mi pokaže nikakvo poštovanje. To me je veoma iznenadilo. On je idiot. Molim se za njega, i zahvalan sam što obojica u jednom komadu idemo svojim porodicama“, kaže Britanac, koji je Amerikancu nanio tek drugi poraz u karijeri.

“Bila je to izvanredna borba. Nema nikakvih izgovora, Wilder je vrhunski borac, baš me je namučio. Uvijek kažem da sam najbolji borac na svijetu, ali on je drugi. Nikada ne sumnjajte u mene – kada je ulog najveći, uvijek ću pokazati ono što je potrebno“, dodaje Fury.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istakao je potom Fury da će uživati u ovoj pobjedi prije nego što počne da razmišlja o narednim borbama.

“Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda. Bio sam na podu i potom sam pobijedio. Velikan sam ove divizije. Bilo je nekih nesigurnih trenutaka, ali ni u jednom trenutku nisam gubio vjeru. Nastavio sam, borio se, i došao do udarca za nokaut. Čim sam poslao taj udarac, znao sam da mu nema povratka. Bila je to sjajna trilogija, bio mi je potreban dobar partner za ples. On je to bio, ali nema revanša, gotovo je. Wilder je gotov. Nema više Deonteyja Wildera“, zaključuje 33-godišnji Fury.

Fury sada ima skor od 31 pobjede (22 KO) i jednog remija u profesionalnim mečevima. Wilder je drugi put poražen u pro ringu i ostaje da se vidi kakva je njegova budućnost u teškoj kategoriji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OVO SU POSLJEDNJI STIHOVI MARINE TUCAKOVIĆ! Pjesma ”Moda i sloboda” ugledala svjetlo dana

IGOR KOJIĆ SE NE TRIJEZNI NAKON RAZVODA OD SEVERINE! Uhvaćen u noćnom provodu