in

Ekskluzivni rođendanski intervju Bolića: “Drago mi je da sam učesnik stvaranja reprezentacije”

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Tarik Šatara

Elvir Bolić je jedan od najboljih fudbalera u novijoj prošlosti Bosne i Hercegovine. Bio je kapiten bh. selekcije. Igrao je za velikane evropskog fudbala.

Ovaj rođeni Zeničanin je u slavljeničkom raspoloženju. Popularni Bola danas slavi svoj 50. rođendan. Elvir se trenutno nalazi u Parizu, ali je našao vremena za naša pitanja.

Krenuli smo od onog što je najaktuelnije – reprezentacija BiH i jučerašnja pobjeda u Kazahstanu, a Bolić je bio pun hvale za Zmajeve.

“Odlično. Jedna od boljih utakmica koje smo odigrali u zadnje vrijeme. Nije to bilo nimalo lagana utakmica. Kazahstanci nisu lagan protivnik, bez obzira na to što neki govore. Vidjeli ste kako smo kiksali protiv njih u Zenici. Odigrali smo jako kvalitetno”, govori Bolić na početku razgovora za Sportske.ba.

Kaže da imamo šanse za plasman u baraž.

“Vidjet ćemo. Ukrajina je pobijedila Finsku, a pokazat će se da li je to dobro ili nije. Na kraju krajeva, imamo šanse jer igramo dvije utakmice s njima. Vjerovatno ćemo morati obje pobijediti, ali sve je u našim rukama”, smatra legendarni bh. fudbaler.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Nakon govora o najnovijim temama, vratili smo se duboko u prošlost – na početke Bolićeve reprezentativne karijere.

“Sjećam se tih utakmica i svega što se dešavalo na početku. Drago mi je da sam učesnik “stvaranja” te reprezentacije i tih nekih povijesnih utakmica koje smo odigrali. Uvijek se rado prisjećam toga, bez obzira što je prošlo puno vremena”, prisjeća se Bolić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pitali smo Bolu ono što mnoge zanima godinama: Zašto je Hasan Salihamidžić napustio reprezentaciju BiH?

“Da iskreno kažem, mislim da ja nisam čovjek koji to sigurno zna. Hasan bi trebao sam odgovoriti na to pitanje”, objašnjava Bola.

Foto: Milliyet

S obzirom da je Bolić veliki dio svoje igračke karijere proveo u Turskoj, dao je komentar na to što se Miralem Pjanić pridružio Bešiktašu.

“Pratim ga, jako mi je drago da je dobro krenuo. Šteta što se povrijedio, ali mislim da su ga navijači prihvatili, kao i novinari. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Jako je teško igrati za veliku ekipu u Turskoj jer su velika očekivanja, naročito u Bešiktašu koji je prošle godine bio prvak. Što se tiče Evrope, vidjet ćemo, imaju tešku grupu”, rekao je Bolić na kraju našeg razgovora.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zavirite u ušuškani dom Goce Tržan

U Ateni prosvjedi protiv rasizma i fašizma / Bljesak.info