in

Trener kakvog danas nema i potez za historiju: Zvijezde na poluvremenu morali zamijeniti dresove!

Slatka-Tajna.Eu


Kazna 10.000 funti


Da igrači zamijene dresove na poluvremenu je zaista raritet, međutim i to se znalo desiti ponekad. 



Pobjede su sve ono do čega je bilo stalo Sir Alexu Fergusonu dok je bio menadžer Manchester Untieda. Cilj mu je bio da osvoji što je više moguće trofeja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Svoju višedecenijsku eru na Old Traffordu legendarni stručnjak je okončao sa 38 trofeja od kojih je 13 titula Premiershipa i dvije titule prvaka Evrope, 1999. i 2008. godine.

“Pobjeda pod svaku cijenu” stav je izgubljen odlaskom Fergusona 2013. godine, ali tokom njegovih 27 godina na Old Traffordu do izražaja je došao mali milion puta.

Jedan od nezaboravnih trenutaka se desio još u aprilu 1996. godine kada je famozni Škot natjerao svoje igrače da na poluvremenu zamijene dresove na gostovanju kod Southamptona.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Crveni đavoli su u taj meč ušli sa serijom od 11 pobjeda na prethodnih 12 mečeva i bili su istopili prednost Newcastle Uniteda, ali su na proluvremenu na tadašnjem stadionu Dell gubili sa 3:0.

Fergusona je na poluvremenu isfrustrirala boja dresova, radilo se o sivoj opremi, smatrao je da njegovi igrači ne mogu baš najbolje vidjeti jedan drugog i naredio im je da promjene opremu tokom pauze.

U nastavku su Crveni đavoli zaigrali u plavo-bijeloj opremi, ali su na kraju međa svejedno izgubili sa 3:1 te su kažnjeni sa tada ogromnih 10.000 funti.

“Menadžer je uletio u svlačinicu i samo je rekao skidajte te dresove”, prisjetio se Lee Sharpe, tadašnji fudbaler Manchester Uniteda.

Tada su za United nastupala neka od svjetskih imena kao što su Schmeichel, Irwin. Cantona, Palliester te nadolazeće zvijezde Bekcham, Giggs, Kean, Scholes i drugi i na kraju su postali prvaci bez obzira na poraz.

Inače, sivi dres je dva dana nakon utakmice protiv Southamptona otišao u penziju i United više nikad nije zaigrao u toj opremi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Želimo da kupci osjete ljubav utkanu u svaki grozd

Bruka kakva se ne pamti: Hana Huljić Grašu upoznala sa 5 godina, a sa 3 bila u spotu njegove bivše s kojom je bio 24 godine