in

Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala

Slatka-Tajna.Eu

Centar za forenzično računovodstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizuje prvu konferenciju iz oblasti forenzičnog računovodstva, pod nazivom “Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala”. Konferencija će biti održana 14. oktobra 2021. godine online,  na godišnjicu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Glavni govornici Konferencije su svjetska imena iz oblasti forenzičnog računovodstva: Paul
Thompson, direktor Evropske federacije računovođa i revizora za MSP; Richard Parlour, direktor Centra za međunarodno pravo finansijskih tržišta i Eric Mantelaers, rukovodilac razvoja profesionalne prakse i partner u reviziji, RSM Holandija.

Panelisti su stručnjaci iz akademije i prakse u Bosne i Hercegovini i regionu: prof. dr. Ševala
Isaković – Kaplan, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; prof. dr. Marijana Bartulović, Odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu; prof. dr. Metka Tekavčić i dr. sc. Sandra Damjan, Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani i prof. dr. Branko Ljutić, Sante Fe Associates International Montenegro.

Cilj konferencije je okupiti najeminentnije stručnjake (istraživače i praktičare) iz regije i svijeta koji će kroz multidisciplinaran pristup prezentirati najnovija saznanja u oblasti borbe protiv prevara i privrednog kriminala. Konferencija je namjenjena predstavnicima akademske zajednice, zakonodavne i izvršne vlasti, te regulatornih tijela, praktičarima iz oblasti finansija, računovodstva i revizije, kao i svima onima koji direktno ili indirektno imaju dodira sa prevarama i privrednim kriminalom u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Konferencija “Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala” organizovana je u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta forenzičnog računovodstva u BiH“, kojeg Ekonomski fakultet u Sarajevu realizuje uz podršku Državnog odjela Sjedinjenih američkih država – Biroa za međunarodnu zaštitu od narkotika i provođenje zakona (INL), pri ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U okviru istog projekta, Ekonomski fakultet u Sarajevu je u 2021/2022. godini pokrenuo i novi master studij u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banja Luci „Forenzično računovodstvo“.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vozač kombija udario tri pješaka u centru Sarajeva

TO JE NJIHOV ŽIVOT I ŽELIM IM SVE NAJBOLJE: Otac Petra Graše podržava vezu sa Hanom Huljić