in

Prije deset godina otkrila sam prve simptome karcinoma, danas sam potpuno zdrava žena

Slatka-Tajna.Eu

Milica Carek

Foto: Dnevnik / HRT

Od raka dojke u Hrvatskoj oboli svaka deseta žena, no u 98 posto slučajeva izlječenje je moguće ako se otkrije na vrijeme. Upravo je zato važna prevencija, a na nju se u listopadu – mjesecu borbe protiv raka dojke – upozorava različitim akcijama. Predsjednica udruge “Biser” Milica Carek za Dnevnik HTV-a rekla je da je prije desetak godina otkrila karcinom dojke, a danas je na sreću zdrava osoba. Naglasila je kako su joj se prije desetak godina pojavili prvi simptomi, kvržica.

 Odmah se javila liječniku, te je kroz tjedan dana bila i operirana. Milica je išla i na kemoterapije, ali i na zračenja.

– Mislim da je sada sve u redu i da sam potpuno izliječena žena, poručila je.

Dodala je kako je njezin okidač bio veliki stres na poslu. Milica je istaknula kako se je promijenio i tretman oboljelih.

– Ima puno novih lijekova, pametnih lijekova, imunoterapije. Mislim da je sada izlječenje puno veće, nego je bilo prije. Danas liječnici daju puno od sebe da bi izliječili bolesne žene, poručila je Milica.

Hrvatska je ispod prosjeka Europske unije kada je u pitanju smrtnost od karcinoma dojke. Posljednje četiri godine sve je manje smrt, na svu sreću.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pomogao je i Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Milica je pozvala sve ženske osobe da se odazovu pregledima, mlađe na ultrazvuk, a starije neka se jave na mamografiju i da spriječe teža oboljenja.

HRT-ova reporterka Suzana Balen kazala je kako je večeras bjelovarski paviljon postao ružičast u znak borbe protiv raka dojke i potpore svim oboljelima.

Članice bjelovarske Udruge žena liječenih od karcinoma dojke “Biser” poslale su u nebo devet ružičastih balona u spomen na svoje preminule članice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIKOLINA I SAŠA KAPOR SPASILI BRAK: Nije se lako ni razvesti

Njemački izvoz pao u augustu prvi put od početka pandemije