in

Odvjetnik o policajcima koji su tukli migrante: Bit će ih teško obraniti

Slatka-Tajna.Eu

Reakcije na slučaj premlaćivanja migranata na granici ne stišavaju se. Slučaj je komentirala i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter. Naglasila je kako se u cijeloj situaciji postavlja i pitanje odgovornosti države, pa je važno provesti učinkovitu i neovisnu istragu. Predsjednik Zoran Milanović vjeruje da je riječ o izoliranom slučaju.

Odvjetnik Sindikata policije Hrvatske Alan Hranilović komentirao je koja je sudbina suspendiranih policajaca.

“Okrivljeni dobije poziv za raspravu. Na toj raspravi okrivljeni iznosi obranu. I predlaže dokaze. Taj postupak će početi unutar mjesec, dva. Traje od 6 mjeseci do godine”, objasnio je Hranilović.

“Ove policajce će biti relativno teško obraniti zbog cijele medijske slike. No, činjenično i pravno, meni ne bi trebalo biti naročito tešo njih braniti. Mi ne znamo kako su oni identificirani. Kad to saznamo, ja ću tražiti da se saslušaju i migranti, da se pročitaju njihovi iskazi. Malo je dubiozno, s obzirom na snimke koje su prikazane, budući da se tvrdi da su navodno udarali donje dijelove tijela, a na slikama su teške ozljede na leđima “, smatra odvjetnik.

Policajcima prijeti i kazneni progon.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U kaznenom postupku svi dokazi se puno ozbiljnije analiziraju. Bit će potrebno saslušati oštećene, provesti vještačenja, saslušati svjedoke”, rekao je za Dnevnik.hr.

Mogu li se braniti da su dobili zapovijed?

“Svaki okrivljeni se može braniti kako hoće. Mogu i na taj način. Tada će sud to provjeravati ili će to odbaciti i proglasiti ih krivima”, dodao je Hranilović.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KATARINA LAZIĆ TRAŽI ISTINU: Željka Šašića bivša partnerka optužila da joj je ukrao auto

DRUŠTVENE MREŽE: Martinu napadaju zbog Thompsona