in

Kovačević: Čampara potvrdio da je Ustavni sud BiH političko sredstvo

Slatka-Tajna.Eu

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je “smiješno i skandalozno da neko tvrdi da politička izjava i zalaganje za vraćanje u okvire Ustava BiH predstavljaju antiustavno djelovanje i nešto što Ustavni sud BiH treba na bilo koji način da osudi”, kao reakciju na izjavu ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

“To su političke igre političkog Sarajeva, političkih Bošnjaka i nešto što nema apsolutno nikakve veze sa realnošću”, rekao je Kovačević za RTRS komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, koji je zatražio od Ustavnog suda BiH da “pokrene proceduru utvrđivanja privremene nesposobnosti Milorada Dodika za vršenje funkcije člana Predsjedništva BiH”.

Kovačević ističe da se vraćanje u okvire Ustava, kakav je jedini na snazi u BiH i potpisan i prihvaćen između ostalog i od Republike Srpske kao strane u Dejtonu, ne može smatrati antiustavnim djelovanjem.

On poručuje da Ustavni sud BiH, sa troje stranih sudija “koje konstantno zajednički djeluju sa bošnjačkim sudijama, radi protiv interesa srpskog i hrvatskog naroda i protiv interesa i ustavnih prava i pozicije Republike Srpske”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kovačević kaže da to potvrđuje i Čamparina izjava, te da je “ovakav Ustavni sud BiH isključivo političko sredstvo bošnjačke politike”.

“Niko neće bilo kakvim igricama ni igrama, pa ni Ustavni sud BiH koji je davno izašao iz svojih ustavnih okvira propisanih Dejtonskim sporazumom, osujetiti Republiku Srpsku da zaštiti svoja prava i konačno vrati sve ono što joj je na nezakonit način oduzeto i da sve uskladi sa onim što su njena Ustavom zagarantovana prava”, rekao je Kovačević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NADAM SE POMIRENJU: Dragica Zlatić raskinula vezu

Doznačena sredstva po osnovu sporazuma o kreditnoj liniji između EU i BiH