in

Suarez je znao koga Barca treba dovesti umjesto njega, ali su ga ignorisali i to im se osvetilo

Slatka-Tajna.Eu

Znao je da se radi o velikom potencijalu

Urugvajski napadač Luis Suarez prije godinu dana napustio je Barcelonu i prešao je u Atletico Madrid.




E. Čaušević


Suarez je briljirao u dresu katalonskog kluba u kojem je proveo šest sezona, a potom su ga čelnici Barcelone odlučili prodati iako to niko nije mogao očekivati.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Urugvajac je godinu dana kasnije odlučio govoriti o svemu što se dešavalo i otkrio je da ga je Ronald Koeman telefonskim pozivom odlučio obavijestiti da više ne računa na njega.

“Telefonski poziv je trajao 40 sekundi. Ne može se na takav način otjerati legenda kluba. Rekao mi je da nisam u njegovim planovima, ali nije imao konkretan razlog za to. Nije imao petlje reći je li to njegova odluka ili odluka kluba. Volio bih da sam ostao u Barceloni i spustio bih platu da su to tražili”, rekao je Suarez.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

On je prošlog vikenda bio strijelac jednog gola u pobjedi protiv Barcelone (2:0), te nije slavio pogodak, ali je pogledao ka Koemanu koji je bio na tribinama i gestikulirao mu telefonski poziv.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon utakmice protiv Barcelone čini se da je Suarez odlučio u potpunosti da otvori dušu. Poručio je da je i na odlasku iz kluba brinuo o onome što se dešava i pokušao je pomoći.

Suarez je izjavio da je predložio klubu koga trebaju dovesti kao njegovu zamjenu, ali ga oni nisu poslušali. Barcelona je imala nekoliko čudnih transfera nakon toga, a adekvatne zamjene za Suareza i dalje nema.

“Predložio sam im da pokušaju dovesti Darwina Nuneza dok je još igrao na Almeriju. Učinio mu se kao veoma zanimljiv igrač, ali su oni to odbili. Rekli su da je u Almeriji i da je previše mlad za Barcelonu. Eto, prije nekoliko dana briljirao je protiv Barcelone u Ligi prvaka za Benficu”, rekao je Suarez i dodao.

“Dok je bio u Almeriji mogli su ga dovesti za 15 ili 20 miliona eura, a sada ako ga žele dovesti iz Benfice moraju dati 100 miliona eura. To najbolje pokazuje kakva transfer politika je vladala u klubu prethodnih godina”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Stigle su nove Reebok Classic Leather Legacy AZ patike

BILI SMO VELIKI RIVALI Miroslav Ilić priznao sve o odnosu sa Šabanom!