in

Optimizam u ukrajinskim redovima: Šest bodova iz dva zahtjevna meča

Slatka-Tajna.Eu


Kvalifikacije za Mundijal


Fudbalska reprezentacija Ukrajine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u narednim danima će odmjeriti snage sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom.


FOTO – EPA




Bitka za drugo mjesto u grupi u kojoj se nalazi i naš nacionalni tim se nastavlja, a mnogo toga bi moglo biti jasnije nakon što se odigra naredna dva kola.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ukrajina je trenutno drugoplasirana sa pet osvojenih bodova iz isto toliko mečeva, ali i uz utakmicu više od Finske, Bosne i Hercegovine i Kazahstana, no Ukrajinci su puni optimizma.

Vjeruju da u naredna dva meča mogu osvojiti šest bodova i na taj način se približiti drugom mjestu koje vodi u baraž, a jedan od onih koji zrači optimizmom je i defanzivac Clib Bruggea, Eduard Sobol.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Svjestan je Sobol da njega i saigrače očekuju teški i zahtjevni mečevi, ali vjeruje da mogu do maksimalnog učinka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Protivnici su kvalitetni, no i mi igrači, ali i navijači, očekujemo pobjede. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osvojili šest bodova. Neće biti lako, ali pripreme smo odradili dobro i svi sa nestrpljenjem očekujemo utakmice”, izjavio je Sobol.

Zbog povrede selektor ukrajinske reprezentacije neće moći računati na Mykolenka, tako da bi Sobol mogao biti u početnom sastavu.

“U reprezentaciji je uvijek velika konkurencija. Mykolenku želim da se što prije oporavi. Imamo dovoljno dobrih fudbalera koji mogu odgovoriti zadatku”, istakao je Sobol.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U toku javni poziv za dodjelu 30 miliona KM privatnim preduzećima i poduzetnicima

IMA NOVOG DEČKA,A I SHA JE TU: Buran život Tare Simov