in

Objavljen Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 24.09.2021. godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu od 18.100.000,00 KM, a Kanton Sarajevo – Ministarstvo privrede iznos od 1.000.000,00 KM kojim će subvencionirati profitnu maržu po svakom pojedinačnom finansiranju za sve Korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.

Poticajna sredstva finansiranja namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva. Korisnik sredstava je, između ostalog, obavezan da poticajna finansijska sredstava koristi za navedenu namjenu, te da očuva postojeći broj zaposlenih na dan podnošenja zahtjeva za finansiranje,odnosno da zaposli planirani broj novih radnika, ukoliko je na osnovu toga dobio saglasnost za finansiranje.

U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu Banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuZahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71.000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 275-259, 033 275-507; 033 275 289;  e-mail: linijakantonasarajevo@bbi.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pfizer/BioNTech traži od FDA izvanredno odobrenje za covid cjepivo za djecu / Bljesak.info

K.vavo bih se borila, perje bi letjelo: Mira Škorić progovorila o Zvezdama Granda, a kad su je pitali za Cecu ovako je odbrusila