in

VLADA ZDK ŽELI PRIVLAČITI INVESTICIJE IZ KUVAJTA

Slatka-Tajna.Eu
zdk.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona po ovlaštenju, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić razgovarali su u sjedištu Vlade s delegacijom Kuvajtskog poslovnog vijeća (Kuwait Business Council-KBC) u Bosni i Hercegovini. U delegaciji KBC-a bili su direktor i predsjednik Odbora Nasser Alshaiji, član Odbora Fahad Alasfar te direktorica KBC-a za BiH Dijana Džaferović.

Ministri Kozlić i Hadžić upoznali su goste iz Kuvajta sa potencijalima i resursima ovog kantona u svim oblastima, rekavši da je privlačenje investicija i zapošljavanje jedan od ključnih prioriteta Vlade ZDK-a.

Naveli su da u ZDK-u posluju neke od najvećih kompanija u BiH u svim sektorima, a posebno prehrambenoj, metalskoj, drvnoj industriji i poljoprivredi te da privreda ZDK-a predstavlja kičmu ekonomije FBiH i BiH. U tom smislu, založili su se za jačanje saradnje dvije države i privlačenje kuvajtskog kapitala.

Predstavnici KBC-a poručili su da Kuvajt želi pospješiti ekonomsku saradnju s BiH te da je jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa, a posebno ekonomska saradnja, glavni prioritet ove organizacije. Informisali su članove Vlade o preprekama s kojima se investitori suočavaju, kao i konkretnim problemima kod izvoza određenih roba iz BiH u Kuvajt te nabavke sirovine za kuvajtske kompanije u našoj zemlji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

I BiH želi u utrku u naoružanju, samo postoji jedan mali problem / Bljesak.info

Holland Cooke Media