in

U Beču se otvara prvi potpuno automatizovani restoran

Slatka-Tajna.Eu

Restoran “Foodie Fridge” u svojoj ponudi sadrži organske proizvode lokalnih proizvođača i otvoren je 24 sata. Ovaj ugostiteljski objekat u bečkoj ulici “Taborstrasse 15”, otvara se 8. oktobra i sastoji se isključivo od automata. Međutim i pored manjka posluge važan ljudski faktor ipak ne izostaje.

U restoranu će se moći kupiti jela visokog kvaliteta u bilo koje doba dana i noći. “Foodie Fridge” je priča o ukusu u kojoj regionalni organski proizvodi igraju glavnu ulogu.

Nudimo domaću hranu za ponijeti. Recepti nastaju u saradnji sa najboljim bečkim restoranima”, rekao je Alexander Billasch, suvlasnik i direktor firme.

Hrana za ovaj restoran se nakon pripreme hladi, pakuje u ekološki prihvatljivu ambalažu te sprema u frižidere. Na ovaj način ostaje ukusna i naredna tri do četiri dana. Odabrani recepti potiču pretežno iz tajlandske, španske, italijanske i austrijske kuhinje. U restoranu su postavljeni i automati za grickalice, kao na primjer veganski čips, slatkiši i pića iz Beča. Kompletan asortiman “Foodie Fridgea” obuhvata oko 300 proizvoda, uključujući sezonske ponude.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPomoću aplikacije i automatizovanog sistema sadržaj frižidera je uvijek pregledan. Pristojan obrok se može kupiti već po cijeni od sedam do deset eura, a ukoliko jelo sadrži ribu ili škampe, cijena je nešto viša. Kako se ne bi zapostavio ljudski faktor, u restoranu će se redovno održavati degustacije jela i prilike za razmjenu mišljenja kupaca i vlasnika.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Srpski i Hrvatski su isti jezik? – Marko Dejanović Stand Up Komedija

Admirela Ancion, prva Bosanka u UN-u: Od izbjeglice do prestižnog Harvarda i diplomate sa zavidnim rezultatima