Categories: Estrada

OD SILVANE DO NIRVANE: Operska diva Sandra St. Mila očarava raskošnim glasom

Još od najranijeg djetinjstva pjesma je dio njenog života. Kao mala djevojčica pjevala je sa majkom najljepše sevdalinke. Talenat joj je stavljen u kolijevku, kao dar od Boga, a njeni roditelji su to prepoznali i podržali je u njenom nastojanju da se bavi pjevanjem. Ona je Sandra St. Mila operska diva.

Sandrina sjećanja na pjesmu sežu u trenutke kada se automobilom vozila sa majkom, ali tada nisu kao slušale radio, već su jednostavno pjevale. Njeni roditelji gajili su talenat u svojoj djevojčici, te su joj omogućili školovanje kako bi iskristalisala svoj predivni glas. Već kao pionirka za vrijeme bivše Jugoslavije imala je prve nastupe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Sandra je danas počasni građanin Nebraske, multi talentovana umjetnica, dobitnica mnogobrojnih nagrada, među kojima su Oktobarska i Novembarska nagrada grada Beograda u solo pjevanju i slikarstvu, Zlatna sirena, kao i brojne druge nagrade sa međunarodnih takmičenja. Sandra je opersku karijeru počela u pozorištu princeze Grejs u Monaku u glavnoj roli Glukove opere Orfej. Završila je muzičku akademiju u Nici, a usavršavala se na akademiji Monaka. Pjevanje je učila uz velikane ove umjetnosti kao što su Krista Ludvig, Kurt Mol, Gabrijel Bakje, Albert Lans i mnogi drugi. Njen lirski repertoar danas obuhvata uloge velikih mezosoprana francuske opere, poput Karmen, (Bizeove opere), Šarlote (iz Masneove opere ,,Verter”), Dulcineje iz opere Don Kihot i mnoge druge.

Ova mlada solistkinja, redovno je nastupala na recitalima i mnogim operama i oratorijumima gdje je izvodila djela od baroknog repertoara do moderne muzike. Pjevala je u Rimu, Barseloni, Monaku, Parizu, Nici i drugim gradovima. Takođe je i osnivačica Festivala Kantarena i udruženja URA. Organizuje humanitarne koncerte, komponuje, piše pjesme i osmišljava spektakle.

(Express/OSA)

Redakcija

Recent Posts

Sejo priča za šta je Branko Đurić Đuro koristio pojačalo – Veče sa II 719.

Sejo priča za šta je Branko Đurić Đuro koristio pojačalo - Veče sa II 719.…

21 minuta ago

Bećirović zahvalio Njemačkoj za podršku u borbi protiv negiranja genocida

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Njemačkoj, zahvalio…

1 sat ago

Marej ne želi da se pravda

Denver naredne noći od 04.00 igra drugi meč polufinalne serije plej-ofa na Zapadu sa Minesotom.…

1 sat ago

Novi jeziv snimak nasilja između Tare i Danila: Ona ga moli da izađe iz stana, on lomi sve i nasrće na nju

“Zašto me udaraš? Evo usnimila sam”, vrištala je ona. Nakon što je Tara Simov objavila…

2 sata ago

Trendi pedikure za ovo ljeto

Mjesecima smo skrivali naša stopala u cipelama, čizmama i patikama i mogli smo sebi dopustiti…

3 sata ago

U HDZ-u optimistični oko pregovora: Sve će biti u redu

Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a Foto: Emica Elvedji / PIXSELLTreći tjedan nakon…

3 sata ago