in

Meghan Markle ne štedi: Njena skincare rutina košta skoro 800 eura

Slatka-Tajna.Eu

Dame kraljevske porodice skoro da su profesionalci tretmanima ljepote, ali kako izgleda njihov režim njege kože? Dermatolozi na klinici Vera proučili su rutinsku njegu kože kako bi otkrili koji su proizvodi korišteni i čija je skincare rutina najskuplja. Dermatolog Mehmet Gökera otkiva kako da koža postane glatka i sjajna kao kod kraljevskih dama Meghan i Kate.

Meghan Markle na svoje skincare proizvode troši 730 eura mjesečno, što je stavlja na prvo mjesto najskupljih skincare rutina na svijetu. Na drugom mjestu nalazi se Kate Middleton čija skincare rutina košta skoro u pola manje, procjenjujući je na otprilike 322 eura. Na trećem mjestu je Kraljica sa skromnom skincare rutiom koja košta skoro 80 eura.

Catherine Middleton, vojvotkinja od Cambridgea

Vojvotkinja od Cambridgea oduševljena je proizvodima Karin Herzog –  ulje od šipka integralni je dio njene skincare rutine . Takođe, koristi redovne tretmane lica s pčelinjim otrovom popularne engleske kozmetičarke Deborah Mitchell. Flanel i Nivea hidratantna krema skromniji su dio njene rutine.

Ukupni mjesečni rutinski troškovi: 322 eura

Proizvodi pojedinačno:

Certificirano organsko ulje šipka – 22.90 eura

The White Company peškir – 5.90 eura

Nivea Pure & Natural dnevna hidratantna krema – 5.90 eura

Heaven Deborah Mitchell maska od srebrnog pčelinjeg otrova – 101. 90 eura

Karin Herzog dnevna zaštita SPF hidratantna krema – 51.70 eura

Karin Herzog gel za čišćenje lica – 45.80 eura

Karin Herzog Oxygen krema za lice – 56.50 eura

Beuti Skincare’s Beauty Sleep Elixir – 77.20 eura

Mehmet Göker navodi: “Iako može biti primamljivo trošiti se na skupe hidratantne kreme kako se bore ne bi pojavljivale, jeftiniji brendovi rade jednako dobar posao! Kate se kune u Nivia hidratantnu kremu kao svoju dnevnu kremu i koristi skuplje serume i maske da to upotpuni. Također svakodnevno koristi SPF zaštitu Karin Herzog za lice, koja je od vitalnog značaja za zaštitu kože od oštećenja od sunca; ako ne koristite zaštitni faktor, na kraju će nastati pjegice i bore.”

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa

Meghan Markle se kune u nekoliko ključnih proizvoda zbog kojih joj koža izgleda u vrhunskom stanju, a slično kao i Kate Middleton, njeni proizvodi variraju od proizvoda koji su budget friendly do skupih high end. Ulje čajevca jedno je od njezinih nezaobilaznih tretmana, zajedno s masažom obraza i čeljusti, kao i tretmanom lica Nichola Joss, za koji tvrdi da “vam u osnovi oblikuje lice iznutra prema van”.

Ukupni mjesečni rutinski troškovi: 730 eura

Proizvodi pojedinačno:

Nivea Sun Immediate Protection hidratantni sprej za sunčanje – 7 eura

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tatcha rižin enzimski piling u prahu – 67.50 eura

Kate Somerville Quench hidratantni serum za lice – 58.70 eura

Decleor Aromessence Rose D ‘Orient umirujući uljani serum  – 58.70 eura

Ulje za lice: Dragocjeno ulje Caudalie Permier Cru – 61 euro

Fresh Sugar Advanced Therapy tretman za usne – 25.30 eura

Biore krpica za svakodnevno čišćenje – 11.80 eura

Nichola Joss mazaže za lice – 411 eura

Mali spremnik ulja čajevca – 6 eura

Mehmet Göker kaže: “Meghan u svom kozmetičkom ormariću  ima ogroman asortiman proizvoda, od jeftinijih do izuzetno skupih. Po mom mišljenju, jedan od najkorisnijih proizvoda je ulje čajevca – koje je u svakom slučaju najjeftinije. Ulje čajevca može se koristiti za isušivanje mrlja zbog svojih protuupalnih i antimikrobnih svojstava. Također se smatra da smiruje crvenilo kože, oticanje i upalu. Može se koristiti za izblijeđivanje ožiljaka od akni, smirivanje suhe kože i ekcema, kao i za ubrzavanje zarastanja rana i posjekotina. Nichola Joss za lice, s druge strane pripada skupim proizvodima čija je cijena 411 eura, fantastičan je način za masažu mišića lica i smanjenje zadržavanja vode i natečenosti lica. Međutim, zbog cijene mnogima nije dostupan. Ipak možete probati neke tehnike masaže lica na sebi! 

Kraljica Elizabeta II

Sa 95 godina, kraljica Elizabeta mora da radi nešto ispravno da zadrži svoj izgled. Iako ne preferira masažu lica, kraljica see dva puta dnevno hidratizira slojem Eight hour kreme Elizabeth Arden, a kožu održava hidratiziranom unoseći puno vode u svoj organizam.

Ukupni mjesečni troškovi: 76 eura

Proizvodi pojedinačno:

Krema za zaštitu kože Eight Hour Elizabeth Arden – 32.90 eura

Yardley spauni od engleske lavande – 5.90 eura

Molton Brown gel za kupanje i tuširanje- 37.60 eura

Mehmet Göker kaže: “Kraljičina upotreba Eight Hour kreme definitivno će doprinijeti njenom mekom, njegovanom izgledu u 95. godini. Snažna hidratantna krema definitivno je pravi način za stariju kožu.”

(Z. T.)

The post Meghan Markle ne štedi: Njena skincare rutina košta skoro 800 eura appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Onoga dana kada je Grand objavio audicije, odmah sam znala šta trebam

Kazahstanski napadač cijeni Zmajeve: Dobra ekipa sa mnogo igrača iz evropskih klubova