in

Karić: Jedan lijep olimpijski duh došao je iz Ljubljane

Slatka-Tajna.Eu

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, za N1 je kazala da je sa posebnim oduševljenjem dočekala informaciju za potencijalno održavanje dijela zimskih olimpijskih igara 2030. godine u Sarajevu. Kazala je da Grad Sarajevo nekoliko mjeseci radi na ovoj temi.

“Imali smo sastanke sa predstavnicima vlade Katalonije, sa predstavnicima španske ambasade, gdje smo razgovarali o mogućnosti da se, ukoliko Španija dobije zimske olimpijske igre 2030. godine, jedan dio borilišta održava upravo u našem olimpijskom gradu Sarajevo”, kazala je Karić.

Smatra da su šanse izuzetno velike.

“Mi smo jučer iz Ljubljane dobili jednu izuzetno važnu informaciju i važan podatak koji smo željno iščekivali. U Ljubljani je obilježeno 30 godina Olimpijskog komiteta Slovenije, na kojem su bili prisutni i predstavnici iz regiona. Predstavnici Grada su predstavili ovaj projekat, zajedno sa predstavnicima Katalonije. Predstavili su projekat rekonstrukcije bob staze i potencijalnu zajedničku aplikaciju Barcelone i Sarajeva za Zimske olimpijske igre 2030. godine”, pojasnila je.

Navodi da su očekivali podršku zemalja regiona.

“Sve zemlje koje su bile prisutne su dale svoju podršku. Sa posebnim oduševljenjem su se sjećali Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu. Jedna lijepa atmosfera, jedan lijep olimpijski duh je došao iz Ljubljane”, istakla je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuKarić kaže da je važno što su dali podršku rekonstrukcije bob staze.

“Naredne godine se navršava 40 godina od izgradnje bob staze. Četrdeset godina je prošlo otkako je bob staza blistala u punom sjaju. Mislim da je vrijeme da rekonstruišemo našu bob stazu”, istakla je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JELENA KOSTOV POSTALA BIZNISMENKA: Pjevačica uložila silan novac u specijalne mašine

Srpski i Hrvatski su isti jezik? – Marko Dejanović Stand Up Komedija