in

IAKO VEOMA MLADI: Ajša i Benjamin mogu stati rame uz rame velikim zvijezdama

Slatka-Tajna.Eu

Benjamin Kličić i Ajša Kapetanović ne jednom svadbenom veselju u Švicarskoj pokazali su svu svoju zrelost i profesionalnost u poslu. I, ako su po godinama još veomala mladi, Ajša i Benjamin mogli bi stati ramem uz rame sa mnogim njihovim, mnogo starijim kolegama. Više stotina posjetilaca uživalo je u pjesmama koje su njih dvoje pjevali naizmjenično bez prestanka, ali isto tako nije im nedostajalo ni dobre zabave u bekstejdžu kada su se smijali i šalili.

Svakodnevnica života

-Nadam se da će se situacija po pitanju pandemije kompletno stabilizirati, pa da će nam ova i ovakva druženja opet postati svakodnevnica života. Ajšu baš nisam vidio nešto više od godinu dana i ovaj susret me baš neizmjerno razveselio – rekao nam je Kličić.

Da je njihova popularnost neupitna, posebno među mlađom publikom pokazalo se to i na ovoj svadbi, kada su mnoge zvanice poželjele da se slikaju sa njima. Svako slikanje donosilo je i neizbježne komentare njihovih fanova. Svi od reda su ih hvalili, prvo kada je u pitanju njihova pjesma, pa glasovne mogućnosti, ali isto tako i ponašanje na bini.

Noć prije Benjamin je imao nastup u jednom njemačkom gradu, gdje je na njegov nastup došao veliki broj ljudi, a još toliko ih se moralo vratiti nazad, jer nisu mogli da uđu zbog ograničenog broja posjetilaca, a koje je propisano u Njemačkoj.

-To mi je baš žao. Bilo mi je pretužno gledati sve te ljude koji nisu mogli da uđu, a pogledom su tražili mene i molili da im pomognome. Ni ja tu zaista nisam mogao ništa da uradim, jer propisi su propisi, a ja se iskreno nadam da će uskoro doći vrijeme kada ćemo se moći družiti sa neograničenim brojem publike – riječi su Benjamina Kličića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ajšu smo u jednom momentu uhvatili kako sjedi, odmara i u pauzi dva nastupa pomalo gricka pizzu.

-Ja vala baš i ne volim mnogo da jedem kada nastupam, tek kada sve prođe onda osjetim glad, a tada sam onda i pospana. Pa, mi nikako ugoditi (smijeh) – kroz smijeh nam je rekla mlada pjevačica.

Lijepo prijateljstvo

Ajša se taj dan upoznala i sa izvjesnom Selmom, i od tog momenta postale su nerazdvojne, pa smo bili svjedoci kako se iz upoznavanja razvilo lijepo prijateljstvo.

Muzička pratnja Ajši i Benjaminu bili su muzičari, klavijaturista Damir i gitarista Kemo.

Benjaminova velika podrška kada nastupa u dijaspori je Edo i njegova supruga Sabaheta iz grada Kelna, a Benjamin im je na tome neizmjerno zahvalan.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Obiteljska kuća u Krušvaru najviše stradala: “Ovo je katastrofa”

I BiH želi u utrku u naoružanju, samo postoji jedan mali problem / Bljesak.info