in

HRT: Bernardić: Oprosti im, Bože, ne znaju što rade; Hajduković: Nisam uspio spasiti stranku

Slatka-Tajna.Eu

Davor Bernardić i Domagoj Hajduković

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a danas je odlučilo iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao ‘kolovođe’ pobune. Tako će bez stranačke iskaznice ostati bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina. Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se ‘ponosno isključuje iz stranke’.

– U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća, a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela, a još su članovi s blagoslovom vodstva – više NE ŽELIM biti. To nije stranka u koju sam ušao 2000. s ciljem promjena Hrvatske na bolje, to nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci koja je sve samo ne socijaldemokratska. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom… – napisao je Hajduković.

Ubrzo nakon sjednice Predsjedništva na Facebooku se kratko javio i izbačeni bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

– Oprosti im, Bože, ne znaju što rade, napisao je bivši predsjednik.

Na Facebooku je reagirala i Vesna Nađ.

– Hvala Peđi i ekipi iz Predsjedništva što su me večeras izbacili iz SDP-a nakon 21 godinu u SDP-u zajedno s još šestero saborskih zastupnica i zastupnika! To će SDP-u sigurno drastično podići rejting, a i članstvo, ukoliko uopće netko ostane u SDP-u, znat će to prepoznati kao odličnu odluku!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Oglasio se i Franko Vidović, zapitavši se što ostane na kraju.

– Možda malo tuge, ne za ovim sad. Već tuge za onim što je nekad bilo. Ovo sad nije vrijedno nijedne emocije. Ja ostajem svoj kao što sam uvijek i bio, sa morem mana i ponekom vrlinom, ali uspravan i ponosan. Ponosan na ono iza mene, uspravan u sadašnjosti i sretan jer imam budućnost. U kojoj nema mjesta za ‘drugove’ iz sadašnjeg rukovodstva SDP-a! Vama iz rukovodstva zbogom i da se ne sretnemo nikad više! A svim drugim ljudima u SDP-u i onima kojima sam nešto značio i onima kojima nisam veliko hvala. Hvala i svim ljudima koji su podržavali moje kandidature na listama SDP-a. Bez tih ljudi moj rad ne bi imao smisla. Bez vas bi sigurno bio drugačiji čovjek! Zbogom SDP!!!, riječi su kojima se Vidović oprostio od SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Marini duguju duplo više nego što se priča: Mnogi poznati pjevači bezobrazno odbili da joj plate hitove: Novinar raskrinkao estradu

TrafiXplosion – Logiciel de trafic GRATUIT |