in

“ODAVNO SI OTIŠAO SINE” U NOVOM RUHU: Snežana uzela pjesmu koju je 1976. otpjevala Silvanina sestra Mirjana

Slatka-Tajna.Eu

Vrhunska interpretatorka folk muzike Snežana Đurišić od početka svoje karijere birala je numere za snimanje, samo one koje su odgovarale njoj i njenoj emociji. I one koje nisu bile dio njenog života otpjevala bi onako kako treba.

Snimala je, kaže, uvijek pjesme onako kako ih je doživljavala, zapravo kako i treba pjevač realizira snimak. Emocije su mnogo bitne, kaže Snežana. Ali ona koja joj je u pravi momenat došla je pjesma „Kako da se pomirim sa tim“, vrijeme kada je izgubila supruga a Miša Mijatović je tom numerom pogodio u pravom trenu. Na prvo slušanje i snimanje ja, kaže, plakala.

Prije nekoliko dana je snimila pjesmu „Odavno si otišao sine“, tačnije na Youtube se pojavila 28. septembra a uobličenje i pakovanje povjerila je Aci Sofronijeviću. Svojom sjajnom interpretacijom u dahu ju je ispjevala jer joj je „legla“. Neki kažu nakon svog „talasanja“ oko njenog sina došla kao “kec na 11“. Ova pjesma je snimljena davne 1976. godine a ispjevala ju je Mirjana Bajraktarević koja je poginula te iste godine u saobraćajnoj nesreći.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Ustavni sud BiH smatra da nema opravdanja za dvije decenije istrage ubistva Joze Leutara

Pa šta je ovo? Cijene goriva vrtoglavo rastu, građani strahuju, od 1. oktobra čak 447 obavijesti o promjeni marži u FBiH!