in

Dva zlata i četiri srebra stigla u Brotnjo / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Boksačkog kluba “Brotnjo” iz Čitluka osvojili su dvije zlatne i četiri srebrene medalje na Pojedinačnom prvenstvu BiH u boksu za mlađe uzraste održanom u Sokocu.

Povijesni uspjeh za broćanski boks, koji je relativno mlada grana sporta u ovoj općini, ostvarili su boksači Tomislav Prskalo (zlato), Luka Barbarić (zlato), Kristijan Čuljak (srebro), Ante Čuljak (srebro), Dario Pehar Šajba (srebro) i Zvonimir Karačić (srebro), pod vodstvom trenera Rafaela Pervana i Vjekoslava Bošnjaka.

“Čestitamo mladim boksačima na izvrsnim rezultatima. Svojim postignućima ispisuju novu povijest boksa u Brotnju na što smo mi, kao treneri, jako ponosni. Dečki su nastupili i pametno i sa srcem. Naš zajednički rad i trud protekle tri godine okrunjen je nagradom koju neki sportaši ne ostvare u cijeloj svojoj karijeri. Svih šest medalja za nas je zlatnoga sjaja, jer dobro znamo koliko smo znoja i odricanja uložili da bismo danas imali najbolje boksače na razini države“, istaknuo je profesionalni boksač i trener Rafael Pervan.

Foto: PR / Dva zlata i četiri srebra stigla u Brotnjo

Važno je naglasiti kako je ovo prvo predstavljanje kluba i natjecatelja na spomenutom turniru, dok su po broju ostvarenih medalja među najboljim klubovima Prvenstva BiH.

“Dečke smo pripremali za natjecanje s ciljem da steknu novo iskustvo, a oni su pomeli konkurenciju i pokupili sve medalje”, kazao je trener Vjekoslav Bošnjak.

“Ovo su zaista divna djeca i divni momci s kojima uživamo raditi i trenirati. Već nakon nekoliko treninga trener Pervan i ja osobno smo uočili talent za boks u nekolicine naših
članova i bili smo uporni dok njihova prirodna nadarenost i usavršavanje kroz Školu boksa nije izašlo na površinu. Ostvarili su prve medalje u svojoj karijeri, za svoju obitelj, za svoje društvo i za Boksački klub Brotnjo te pokazali kako se upornim radom, zalaganjem i odricanjem mogu ispuniti i najveći snovi”, istaknuo je Bošnjak.

“Kroz Školu boksa učimo ih tehnikama boksa, pripremamo ih fizički, ali ih također učimo kako se nositi s porazom, odnosno kako ostati ponizan u pobjedi”, poručio je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: PR / Dva zlata i četiri srebra stigla u Brotnjo

Zadovoljstvo zbog uspjeha mladih boksača još je veće ako uzmemo u obzir činjenicu kako klub postoji tek tri godine, pokrenut je zahvaljujući entuzijazmu dvojice mladih sportaša te su jedini klub na području Brotnja koji sam plaća najam za prostor u kojem treniraju od mjesečnih članarina.

“Sportski savez Brotnja pokriva nam troškove natjecanja i financira nas u skladu sa svojim mogućnostima na čemu smo izuzetno zahvalni. Ali se nadamo kako ćemo uspjeti pronaći još partnera koji će nam omogućiti kontinuirano obnavljanje opreme i bolje uvjete priprema za natjecanja i rada općenito. Ovaj uspjeh nam je dokaz da možemo još bolje i više. Radit ćemo s djecom i mladima jer će ih sport sigurno sačuvati od lošeg društva i navika, usavršavat ćemo ih kroz Školu boksa i raditi na pozitivnim rezultatima i dalje”, poručio je trener Pervan.

“Vjerujemo kako će ovaj uspjeh, kao i svi dosadašnji, privući još mladih Brotnjaka u klub, jer smo pokazali kako posjedujemo kvalitetan stručni kadar i znanje kojim možemo parirati ostalim boksačkim klubovima u BiH”, priopćeno je iz Boksačkog kluba “Brotnjo”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kožne pantalone koje će obilježiti ovu jesen

Novi saziv IKT Asocijacije: Domaće kompanije trebaju biti glavni realizator procesa digitalizacije