in

Direktorica FIPA-e održala sastanak sa šeficom Trgovačkog ureda pri Ambasadi Kraljevine Španije

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Milica Marković je primila novoimenovanu šeficu Trgovačkog ureda pri Ambasadi Kraljevine Španije Anu Mariu Mazo Martinez i savjetnicu za trgovinu, Montserrat Perez Ripoll, s ciljem upoznavanja s trendovima stranih ulaganja u BiH, te trenutnoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje s fokusom na investicije Španije u BiH.

Dosadašnja iskustva FIPA-e u saradnji s potencijalnim investitorima iz Španije govore da su oni uglavnom bili zainteresovani za obnovljive izvore energije, posebno solarne, zatim turizam, kao i autoindutriju gdje je uspostavljena saradnja s bh. kompanijama.

Konstatovano je da su španske investicije na dosta niskom nivou, te da bi trebalo pronaći način kako privući nove investitore iz ove zemlje, na čemu će zajednički raditi FIPA i Ambasada Španije.

Trgovački  ured Ambasade Španije i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u saradnji s FIPA-om, Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, i uz učešće Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske i Ministarstva energetike, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine organizovali su radionicu “Obnovljivi izvori energije u Bosni i Hercegovini” koja se održala  23. marta 2021. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uskoro počinje docjepljivanje trećom dozom

DENIS RAPKIĆ JE NAJTRAŽENIJI PJEVAČ U AMERICI: Njegovo ime se veže uz Čolu, Brenu, Halida, Šerifa…