in

DENIS RAPKIĆ JE NAJTRAŽENIJI PJEVAČ U AMERICI: Njegovo ime se veže uz Čolu, Brenu, Halida, Šerifa…

Slatka-Tajna.Eu

Muzičar Denis Rapkić je neko koga naša publika u Americi itekako dobro poznaje. Rođen je u Bijeljini, dok je u Sarajevu pohađao srednju Građevinsko geodetsku školu i trenirao fudbal u N.K. Željezničar a 1998. godine se silom prilika seli za Ameriku. Tamo je želio ostvariti svoj san i ljubav prema fudbalu, ali povreda koljena  je presudila da objesi kopačke o’ klin!

I igrom slučaju, 2000. godine na jednom lokalnom takmičenju amatera pjevača, osvaja prvo mjesto, šteku cigara i flašu viskija.

– Tek tada otkrivam svoj talenat koji je, očito, čučao u meni,  valjda čekao pravi trenutak!? Tu i počinje moja pjevačka karijera.

-Za samo šest mjeseci, počeo sam dobivati pozive od menadžera, da otvaram koncerte za velika imena poput Halida Bešlića, Željka Bebeka, Alena Islamovića, Šerifa Konjevića, Zdravka Čolića, Lepe Brene, Saše Matića, Ace Lukasa… I dan danas sa njima radim te velike turneje. A, u međuvremenu, radim svoje koncerte i kao najtraženiji pjevač i entertejner – priča nam Denis.

Radio sa Kemalom Montenom

Drago mu je kada ima slobodan vikend, jer tada puni baterije sa svojim najdražima, sa vjerenicom i svojim sinom.

-U medijima se nisam previše isticao, jer iskreno mislim da sam malo lijen, što se toga tiče, ali ću raditi na svom PR-u. Na proljeće planiram doći u  Evropu, gdje imam nekoliko zakazanih nastupa sa zvučnim imenima. Naravno ispred mene su  veliki planovi, ali otom potom. Djela su ipak jača od same riječi – kazao nam je najtraženiji naš pjevač u Americi koji je, iako se rijetko pojavljuje u medijima, vrlo rado pristao na razgovor za naš portal.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Direktorica FIPA-e održala sastanak sa šeficom Trgovačkog ureda pri Ambasadi Kraljevine Španije

“Ja sam bila na pumpi, stajala sam pored čovjeka i mislila sam da će se u jednom trenutku okrenuti i ne znam šta da će mi uraditi”