in

AMELA ZUKOVIĆ GOSTOVALA U FRANKFURTU: Sin Alis mi je savjetovao da pjevam sa vizirom

Slatka-Tajna.Eu

Nakon više od godinu dana popularna Amela Zuković ponovno je gostovala u restoranu Sulejmana Sulje Kalauzovića u mjestašcu Maintal kod Frankfurta.

Kako se i očekivalo za ovaj nastup tražila se karta više, a mnogi poštovaoci njene pjesme morali su da se vrate jer nisu mogli ući u prepuni restoran. I Amela i Suljo su obećali da će se veoma ubrzo opet družiti sa njenim fanovima u ovom dijelu Njemačke.

Amela je iz Sarajeva u Frankfurt stigla avionom, gdje je dočekala njena prijateljica Almina Osmanovića sa kojom je kasnije i stigla na nastup. Odmah po dolasku Amelu su okružili njeni fanovi sa željom da se slikaju sa njom, da malo popričaju, a ona je opet sa iskrenim osmjehom na licu svima izlazila u susret.

-Joooj, kada sam krenula za Frankfurt moj sin Alis mi je rekao da se čuvam korone i da bi trebala da ponesem i onaj vizir da stavim na glavu. A, ja mu kažem, pa sine kako ću da pjevam ili bakšiš da uzimam, jedino da mi sav novac na vizir nalijepe, a ja da tako hodam i pjevam…Ma, šalim se, ali zaista moramo svi da se čuvamo, a posebno mi pjevači jer imamo zaista neposredan i veoma blizak susret sa publikom. Naravno, da od nikoga neću da bježim, jer da nije tih ljudi ne bi bilo ni mene. Svakog poštujem i cijenim – rekla nam je Amela.

Na pitanje kako joj je protekao let, Amela je izjavila:

-Samo su sa mnom stujardese imale problema. Ja naručila lijepo čašu vina, pa moram da spustim masku da pijem, a one stalno pokazuju rukom da moram masku da podignem. Pa rekoh, kako da pijem, jedino da probušim rupicu na maski, pa sa slamčicom da popijem čašu vina.

U restoranu ju je već čekala njena draga prijateljica Maja Bilić iz Frankfurta koja se ovog ljeta intezivno družila sa Amelom i njenim sinom u Sarajevu.

Tu večer uz Ameline pjesme rođendan je slavila izvjesna Helena, a kako smo kasnije saznali, njeno drugo ime je Enisa. Zamolili smo je da nam to objasni, a ona je to učinila je sa zadovoljstvom:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Ja sam Hrvatica iz Rijeke, a u Frankfurtu sam se udala za jednog muslimana. Ta ljubav je bila toliko jaka da sam zbog njega prešla na islam, pa poslije promjenila i ime u Enisa. Razvela sam se od njega, ali se nisam odrekla imena Enisa.

U njenoj pratnji tu večer bila je i njena kćerka Medina kao i prijatelji koje je pozvala, a rođendan joj je čestitala i Amela Zuković.

Jedan drugi par nam je također ispričao zanimljivu priču, a radi se od Ibrahimu iz Zavidovića i Karolini iz Ljubuškog.

-Mi smo bili u vezi punih deset godina, pa smo onda raskinuli, godinu dana se nismo viđali, a onda sam shvatio da je Karolina ljubav mog života. Ponovno sam je potražio i ona me čekala, tako da smo opet zajedno, a zajedničko nam je što obožavamo pjesme Amele Zuković. Karolina također voli da pjeva, prijavila se za „Nikad nije kasno“, ali još čekamo na odgovor – rekao nam je Ibrahim.

Sa njima u društvu bila je i Enverina dobra prijateljica Izabela.

I te večeri prije Amelinog nastupa goste su zabavljali Suad Mevkić Picun, Suki Ćosović, a za muzičku pratnju bili su zaduženi Merim, Arči i Mirza Turkeš.

Envera Smajlović je jedina žena u Evropi koja vlastitim automobilom, kombijem iz Njemačke prevozi umrle na sve adrese na područja bivše Jugoslavije. Voli dobru muziku, pjesmu, zabavu.

-Mnogi se začude kada im kažem čime se bavim, ali vremenom su svi navikli na to. Upravo posao kojim se bavim, tjera me na to da živim svoj život punim plućima. Amela je moja omiljena pjevačica, njene pjesme voli i moj prijatelj, budući suprug Senad iz Konjica – ispričala nam je Envera.

Razgovarao: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

8 Načina za PRANKOVANJE Nastavnika u Školi

U SARAJEVU ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „ZELENA ENERGIJA IZ OTPADA UZ SMANJENJE CO2“