in

“Zmajići” ohrabreni pred Italiju i Luksemburg

Slatka-Tajna.Eu

Protiv jakih protivnika možemo odigrati dobru utakmicu, poručio je Slobodan Starčević selektor mlade U21 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Zmajići” će kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo nastaviti u petak mečom protiv favorizovane reprezentacije Italije na stadionu “Bilinom polju” u Zenici.

“Slijedi nam meč sa najtežim protivnikom u grupi, ali smo utakmicom protiv Švedske na neki način napravili dobru uvertiru za ovaj susret. Tad smo dobro odigrali, ali nažalost ostvarili smo samo neriješen rezultat. Ipak, smatram da je taj meč bio bitan za sticanje samopouzdanja i pokazatelj da protiv jakih protivnika možemo odigrati dobru utakmicu”, kazao je Starčević i dodao:

“Što se tiče susreta sa Italijom, to je ekipa sastavljena od veoma kvalitetnih igrača, koji igraju bitne uloge u svojim timovima. Prije svih Sandro Tonali iz Milana, koji je i kapiten ekipe. Znamo šta nas očekuje i nadam se da ćemo odigrati što bolju utakmicu i ostvariti dobar rezultat”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mladi bh. fudbaleri nisu sjajno počeli novi kvalifikacijski ciklus. U Grupi F trenutno su predzadnji sa samo dva sakupljena boda. Počeli su remijem u gostima kod Crne Gore (2:2), Zatim je uslijedio domaći poraz od Republike Irske (0:2), te remi kući sa Švedskom (1:1). Četiri dana nakon susreta sa Italijom bh. tim čeka ih gostovanje u Luksemburgu.

“Nema lakih protivnika. Svakoga moramo shvatiti ozbiljno. Luksemburg je odigrao dobro protiv Irske od koje smo mi izgubili. Igraju na svom terenu i sigurno je da će pokušati da ostvare pobjedu. Ipak, mi znamo šta trebamo da radimo i očekujem da osvojimo tri boda u tom meču”, istakao je Starčević.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ARMIN ŠAKOVIĆ – Inicirao osnivanje produkcije? – Hayat Production

Shockwave Torch