in

U utorak sve češća kiša, ali još razmjerno toplo, uz južinu

Slatka-Tajna.Eu

Dragoslav Dragojlović

Foto: HTV / HRT

“Nakon gotovo ljetnog ponedjeljka slijedi nam promjena vremena. U utorak najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana, a od srijede posvuda promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito u srijedu i u četvrtak, kada će i osjetno osvježiti. Puhat će u unutrašnjosti najprije često umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, zatim sjeveroistočni, a na Jadranu još vjetrovitije, najprije zbog mjestimice jakog i olujnog juga i jugozapadnjaka, od srijede bure.“, prognozirao je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Dragoslavova detaljnija, u ponedjeljak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a, a u internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, između ostalih i neke neuobičajene meteozanimljivosti, analiza porasta temperature zraka posljednjih desetljeća te ovogodišnjega ljeta, kao i:

U utorak sve češća kiša, ali još razmjerno toplo, uz južinu

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U utorak će na istoku Hrvatske biti najviše sunčanog vremena. Poslijepodne oblačnije, ali još uglavnom suho. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo manje toplo. Prijepodne djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer uz naoblačenje mjestimice kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, mjestimice vjerojatno i u obliku izraženijih pljuskova. Puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo koje će krajem dana okretati na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 17 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C.

U Dalmaciji prijepodne djelomice sunčano, a zatim sredinom dana i poslijepodne promjenjivo s kišom, ponegdje moguće i obilnijim pljuskovima. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenome moru i olujno jugo, pa će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša temperatura zraka od 24 do 27 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje će prijepodne prevladavati sunčano, a poslijepodne i osobito navečer mjestimice pljuskovi. Puhat će umjereno i jako jugo.”

Sredinom tjedna kišovitije i svježije

Od srijede u unutrašnjosti promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijim pljuskovima. Puhat će umjeren, u četvrtak i jak sjeveroistočnjak. Osjetno će osvježiti.

I na Jadranu idućih dana promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u srijedu i četvrtak. U srijedu će jugo oslabjeti, a u četvrtak i petak na sjevernom i srednjem dijelu puhat će jaka i olujna bura.“, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Prognoza za utorak značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska 
– za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

The GODLIKE Paradigm – The GODLIKE Paradigm

Pandora Papers otkriva tajno bogatstvo političara / Bljesak.info