in

Pandora: Oglasili se iz Energoinvesta, nemamo kontorolu nad računima klijenata

Slatka-Tajna.Eu

Pandora papiri prikazuju brojne sumnjive transakcije svjetskih moćnika ali otkrivaju detalje i za područje Balkana, posljednji objavljeni dokumenti tiču se i bh. kompanije Energoinvest.

Na temelju velikog broja dokumenata koji su procurili u javnost, Balkanska istraživačka mreža (BIRN) otkrila je da je, počevši od 2013. godine, “Energoinvest” platio ukupno više od 3,6 miliona eura maloj konsultantskoj firmi registriranoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u martu te godine. Firmu naziva “AL Energy Transmission” vodi albanski biznismen Vasil Kallupi.

Povodom ovih navoda oglasili su se i iz Energoinvesta:

“Vezano za informacije i povezivanje Energoinvesta sa poslovanjem sa „off shore“ kompanijama, ono što u ovom momentu možemo potvrditi je da Energoinvest nema nikakvih vlasitih „off shore“ kompanija niti „off shore“ računa bilo gdje u svijetu. Energoinvest ima račune u zemljama u kojima realizuje poslove ali je svaki od njih registrovan putem nadležnih Ministarstava i za iste je dobijeno odobrenje za naplatu i držanje sredstava. Što se tiče plaćanja drugim kompanijama, koji su u određenim periodima i na određenim projektima bili partneri, dobavljači, izvođači, isporučioci usluga i slično, koje na realizaciji kompleksnih poslova Energoinvest ima na desetine, jasno je da Energoinvest nema kontrolu niti može uticati na poslovnu strategiju i odluke o bankovnim računima drugih kompanija sa kojima sarađuje. Vezano za konkretnu informaciju a obzirom da se navodni poslovni aranžman dešavao prije više od 8 godina u vremenu drugih uprava Energoinvesta i periodu kada je Energoinvest realizovao projekte u Libiji, Alžiru, Iraku, Albaniji, Srbiji ,Makedoniji i Crnoj Gori, više informacija ćemo imati i moći saopštiti nakon detaljnog uvida u poslovno finasijsku arhivu iz navedenog perioda.” stoji u saopštenju kompanije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DENIS RAPKIĆ JE NAJTRAŽENIJI PJEVAČ U AMERICI: Njegovo ime se veže uz Čolu, Brenu, Halida, Šerifa…

Facebook, Instagram i WhatsApp opet u funkciji; Najdulji pad ikad / Bljesak.info