in

HRT: Richter je novi ravnatelj DB Srebrnjak, Nogalo: Ovo je sramota Hrvatske

Slatka-Tajna.Eu

Djecja bolnica Srebrnjak

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Prim. dr. sc. Darko Richter, dr.med. novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Richtera je izabralo Upravno vijeće bolnice s četiri od mogućih šest glasova. 

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak prof. dr. sc. Sanja Kolaček kazala je kako je na natječaj pristiglo šest prijava, te je Upravno vijeće u prošli utorak razgovaralo sa svih šest kandidata.

Dodala je kako je kandidat koji je dobio najviše glasova, odnosno morao je dobiti apsolutnu većinu, dakle, četiri glasa, dobio doc. Darko Richter.

Dodala je kako je Richter bio najbolji kandidat. Kolaček se naglasila da se izuzela iz postupka izbora, pa tako i glasanja zbog moguće percepcije javnosti da je u sukobu interesa.

Još uvijek se ne zna koji dan novi ravnatelj stupa na novu dužnost. 

Nogalo: Ovo je sumrak morala, sumrak pravde

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, te jedan od kandidata za novog ravnatelja Boro Nogalo rekao je kako je izbor novog ravnatelja još jedan atentat na DB Srebrnjak, te da oko izbora novog ravnatelja postoji i sukob interesa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Ovo je sramota Hrvatske, ovog Upravnog vijeća. Ne znam je li Tomašević bio involviran u ovu priču, ali ovo je sumrak morala, sumrak pravde. Da jedan umirovljenik dođe spašavati Dječju bolnicu Srebrenjak, je nešto nedopustivo, poručio je.

Nogalo je naglasio kako je bolnica u katastrofalnom financijskom stanju, te da joj treba ozbiljni preustroj. 

Na natječaj su se javili osim Bore Nogala, ekonomist Saša Lamza, anesteziologinja Ada Barić Grgurević, pedijatar iz Klaićeve bolnice Ivan Pavić, umirovljeni pedijatar s Rebra Darko Richter i pedijatrica Mirjana Turkalj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Shockwave Torch

RAZGLEDNICE: Luka Nižetić na otoku Santorini uživa kao nikad