in

FIBA LŠ: PAOK stiže u Laktaše

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Igokee večeras u Laktašima zvanično počinju nastup u novoj sezoni FIBA Lige šampiona, a protivnik na startu biće im renomirana ekipa iz Soluna, PAOK.

Aleksandrovčani će pokušati u drugom vezanom nastupu u grupnoj fazi ponoviti uspjeh iz prošle sezone kada su izborili plasman u top 16 fazu elitnog takmičenja.

Šesta sezona FIBA Lige šampiona počela je sinoć utakmicom između branitelja naslova Burgosa i Bešiktaša. Po najavama, ovo bi trebalo da bude najjača Liga šampiona do sada, a biće to ukupno njeno šesto izdanje.

Učestvuju 32 ekipe, koje su podijeljene u osam grupa sa po četiri tima. Sistem takmičenja je takav da će samo prvoplasirani timovi izboriti plasman u osminu finala, dok će se drugoplasirani i trećeplasirani međusobno razigravati u plej-inu za plasman u top 16.

Osam pobjednika iz plej-ina pridružiće se prvoplasiranim ekipama iz grupa. Regularna sezona završava 22. decembra, dok je fajnal for, na kojem će se četiri ekipe boriti za trofej, zakazan za sredinu maja naredne godine.

Igokea, koja će ponovo biti jedini predstavnik iz regiona, nalazi se u vrlo zahtjevnoj Grupi E, u kojoj se nalaze ove sezone sjajni Galatsaraj, Nimburk, te PAOK. Tim Dragana Bajića, koji je sve oduševio u debitantskoj sezoni, prema nekim prognozama mogao bi i ove sezone biti jedno od iznenađenja takmičenja. Posebno važno za Aleksandrovčane će biti kako će otvoriti takmičenje, kao i igre na domaćem terenu, a upravo bi večerašnji meč protiv PAOK-a mogao pokazati koliko mogu “igosi” ove sezone.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada je u pitanju početak sezone, Igokea je u ABA ligi upisala pobjedu (Borac) i poraz (FMP) na startu ABA lige. S druge strane, velikan iz Soluna je na startu grčkog šampionata doživio težak domaći poraz od ekipe Lavrio (72:89) i sigurno je da se ne nalazi u željenoj formi, što bi mogli iskoristiti domaći košarkaši. Utakmica između Igokee i PAOK-a igra se u utorak sa početkom u 18.30.

Druga utakmica ove grupe između Galatasaraja i Nimburka na programu je u srijedu. Večeraš će biti odigrano još šest susreta prve runde, a sastaju se: Tofaš – Ostende (18), Kluž – Darušafaka (18.30), Lavrio – Dižon (18.30), Hapoel – Karšijaka (20), Ludvigsburg – Sasari (20), Treviso – Riga (20.30).

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RADIO JE GODINU DANA NA TOME: Marko Grubnić vraća osmijeh na lice u emisiji

Može li se onima koji se odbiju testirati neisplatiti plaća?