in

Poruka iz Banja Luke: Režim je pao i Ovo je ustanak / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Ljudi, u Banja Luci realno večeras je od 12 – do 15000 hiljada ljudi. Režim je večeras pao”, napisao je na Twitteru Dragan Mektić.

Foto: BN TV / Organizatori prosvjeda u Banja Luci

Naime, predstavnici opozicije u RS organizirali su danas u Banja Luci prosvjed zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.

Među organizatorima su predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Socijalističke partije Srpske (SPS), Pokreta za Pravdu i Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

Organizatori su poručili da su, iako je osnovna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska nakon što je ugašen signal BN televizije, proteklih dana nametnule su se i druge teme, a jedna od njih je afera “Kisik”.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je rekao kako ovo nije prosvjed već ustanak protiv privatne države.

Obećao je kako se u Banjoj Luci više nikada neće dogoditi da policija pendrecima rastjeruje prosvjednike kao onda kada su tražili istinu o smrti mladića Davida Dragičevića.

“RS je umorna od jednog imena i jedne obitelji”, rekao je Stanivuković istaknuvši kako Dodik stalno izmišlja nove referendume i blokade i generira krize ne bi li na taj način sakrio svoj kriminal.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gromoglasnim pljeskom masa je pozdravila Nebojšu Vukanovića, oporbenog zastupnika u parlamentu RS-a koji već godinama bez dlake na jeziku oštro kritizira Dodika i njegove suradnike.

“Netko je maloprije vrijeđao lopove govoreći – Mile lopove. Niti jedan lopov nije pokrao svoju kuću. Pakiraj se i odlazi, Mile odlazi”, uzvikivao je Vukanović što su iz mase pozdravljali burnim pljeskom.

Oporba također ultimativno traži da Radio-televizija RS-a (RTRS) odmah stavi na raspolaganje BN televiziji sustav nužan za digitalno emtiranje signala.

 

Između ostalog, Opozicija traži procesuiranje odgovornih za afere tijekom pandemije, smjenu ministra zdravlja Alena Šeranića i direktora UKC-a RS Vlade Đajića.

Istodono, na društvenim mrežama zamjera se RTRS-u što ne izvještava o ovome događaju a ljudi iz SNSD-a govore kako je riječ o propalom prosvjedu.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Porodica iz Bratunca primjer kako se opstaje na selu

Pet golova Panića u trijumfu Montpelliera