in

Počeli su kongresi, svi žele u Dubrovnik

Slatka-Tajna.Eu

Veliki i mali skupovi pune kapacitete u posezoni

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za razliku od listopada prošle godine kada je Dubrovnik bio prazan, u gradu ovih dana boravi više od osam tisuća turista. Živo je i u Zračnoj luci – povezana je s četrdesetak međunarodnih destinacija. Za turiste koji stižu spreman je osmi Festival dobre hrane. 

Počeli su kongresi. Veliki i mali skupovi pune kapacitete u posezoni. Zadovoljni hotelijeri, ali i sudionici, što se život pomalo vraća u normalu. Šesta Skupština sportaša Europskih olimpijskih odbora okupila je predstavnike tridesetak zemalja.

– Svi žele doći u Dubrovnik, Dubrovnik je posebno atraktivan svima, to je nakon pandemije i Tokija prvi veliki skup, rekao je predsjednik HOO-a i član Izvršnog odbora EOO-a Zlatko Mateša.

Među brojnim trofejnim olimpijcima i proslavljena ruska atletičarka Jelena Isinbajeva.

– Sigurno ću se vratiti s obitelji na odmor.Obišla sam povijesnu jezgru, oduševljena sam, toliko povijesti i ljepote. Inspirativno. Predivan grad, naglasila je članica Komisije sportaša MOO-a Jelena Isinbajeva.

U gradu ovih dana boravi više od osam tisuća turista. Najviše stranih, prednjače Britanci.

– Zadovoljni s obzirom na okolnosti , dobre su najave za letove tako da mislim da možemo biti zadovoljni i očekivati optimističan nastavak sezone, poručila je direktorica TZ-a Dubrovnik Ana Hrnić.

Za sve posjetitelje spreman je Good food festival – od 7. do 10. listopada. Program je bogat i raznolik – radionice, tematske večeri, slatka ponuda, gastro ture, kušanje vina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tridesetak restorana nudi festivalske menije po promotivnim cijenama. Od tartufa do street fooda. I craft piva.

– Uz hranu i pivu bit će i muzika četiri dana, živa muzika. Tako da uz hranu i piće bit će dobar koncept zabave hrane i muzike, rekao je Darijo Ševelj.

– Pozivam ljude da se malo opuste i pojedu vegansku hranu, ne moraju biti vegani za probati, istaknuo je Ivan Dadić.

Festival dobre hrane – za svakoga ponešto. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Chinese Vegetarian Cooking – Healthy, Low Fat Chinese Vegetarian Cookbook And Recipes

Deen u zagljaju misterioznog muškarca – Ljubav cvjeta – Hayat Production