in

Al’Dino i album „Kopriva“ – Uspješnica iz 2005. godine – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

„Kopriva“ je treći studijski album poznatog bh. kantautora Aldina Kurića, Al’Dina. Bilo je ovo jedno od prvih izdanja Hayat Produkcije, još davne 2005. godine.

Al’Dina je istoimena pjesma s albuma proslavila. On je autor, tekstopisac i aranžer pjesme „Kopriva“. Tamna strana ljubavi na maestralan način je prikazana u ovoj numeri.

„Kopriva“ je nastala kao i sve druge pjesme u trenutku inspiracije. Bila je zima kad sam je pravio. Interesantno je da sam imao prvu strofu i refren i to je meni bila gotova pjesma. Ona nije izgledala tako kao što sad izgleda tj. kako je snimljena. U svojoj početnoj verziji se ona nije zvala „Kopriva“ nego se zvala „Da to sam ja“, plan mi je bio čak i da se album tako zove – jedne prilike izjavio je Kurić.

Na albumu se mimo „Koprive“ pronašlo još jedanaest pjesama, od kojih su četiri bile bonus trake. Album je bio spreman, ali pjesma koja će ga nositi nije bila završena!

Ja sam imao spreman album samo sam zaboravio za „Koprivu“ napisati drugu strofu koja je ustvari ključna strofa. Napravio sam ja aranžman otprilike da mogu otpjevati. Otpjevao sam prvu strofu i refren i to sam snimio, onda pokojni Denis Čebrić, koji me usnimavao, mi je tad rekao da odmah snimim drugu strofu. Pomislio sam kako ću drugu kad nemam drugu i kažem ja njemu da on ode popiti kafu dok ja napišem drugu strofu. Tako sam ja na koljenima u kabini, dok je Denis pio kafu i zapalio cigaru napisao drugu strofu. Nije baš da se hvalim da sam nešto multi nadaren autor, ali jednostavno u tom momentu izađe za 5 minuta takva jedna strofa – otkrio nam je Al’Dino.

Album je uspješan i danas, 16 godina poslije! Ono što svjedoči o kvaliteti ovog albuma jeste činjenica da pjesme ne pjeva samo starija ekipa, nego čak i oni koji su se rodili kada je album ugledao svjetlost dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ove godine Al’Dino je imao turneju po crnogorskom primorju, a na njegove nastupe došli su i stari i mladi. Napravio je odličnu atmosferu!

Čast nam je što smo dio Al’Dinove priče, a vi „Koprivu“ slušate u nastavku!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Frtutma KIDS ulovili „Zlatnu ribicu“ – Premijera spota – Hayat Production

Nije ni sanjao šta sve može sa 1KM, Jackpot milioner o nevjerovatnom iskustvu