in

U Banjaluku idemo bez straha

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Željezničara u okviru 12. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra gostuje kod Borca.

Derbi kola protiv aktuelnih šampiona u Banjaluci najavili su šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i prvotimac “plavih” Hamza Gasal.    

“Derbi igramo protiv aktuelnog prvaka države, momčad koja ima vrlo dobru kvalitetu, odlične pojedince, ali idemo u Banjaluku kao i svgudje bez straha. Idemo se nadigravati, tražiti da budemo bolji od protivnika i da ostvarimo pozitivan rezultat”, rekao je trener “plavih”.

Hrvatski stručnjak je istakao da je gledao ranije utakmice fudbalera Borac, koji  imaju četiri pobjede i dva nerješena ishoda u zadnjih šest mečeva.

“Došao im je i novi trener, igraju na rezultat. Ne srljaju, čekaju grešku protivnika, imaju lukavog napadača Stojana Vranješa, koji zna ući iza leđa štoperima, iskoristiti prostor. Imaju i ovog Grka koji je izuzetno opasan, bez obzira na slabiju realizaciju. Promijenili su stopere, imaju stopera koji zna igrati sa loptom, Jovanovića, ali ja vjerujem u svoje igrače. Mi ćemo se nadigravati, imamo kvalitetu, potući ćemo se ako treba, u ovakvim utakmica je vrlo bitno znati se nogometno potući. Ako se uspijemo staviti na nivo Borca u agresivnosti i trci i borbenosti onda ćemo sigurno odigrati dobru utakmicu”, kazao je Ivković.

Uoči polaska u Banjaluku susreo se sa izostancima nekih igrača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Meni nikada ne fale igrači. Takav sam trener, da se nikada ne sjetim onih kojih nema. Jedino fale oni koji su tu. Ja cijenim i respektiram sve igrače, i to je samo šansa za one koji su manje igrali da pokaže šta znaju. Zec se vratio, naravno da nije na pravom fizičkom nivou, odsustvovao je puno, ali ide na klupu i sigurno ga možemo koristiti u nekom kraćem periodu ako bude potrebno, da ga kroz utakmice probamo vratiti. I da u ovoj pauzi bude zdrav i da se može posvetiti samo nogometu i da ga te povrede ne maltretiraju”, kazao je Ivković.

Prvotimac “plavih” Hamza Gasal u prvi plan je stavio odličnu atmosferu u klubu.     

“Atmosfera je dobra, pogotovo poslije pobjede nad Leotarom i Rudarom. Derbi je, vidjećemo. Idemo se nadigravati, raspoloženi smo, svi smo spremni”, kazao je Gasal.

Utakmica između Borca i Željezničara igra se u ponedjeljak s početkom u 18 časova uz direktan prenos na Areni Sport.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KENAN TAHIROVIĆ NA ODMORU: Ne priča o Rialdi; provodi se u Istanbulu

Ubica Đokića u prednosti šest dana u odnosu na policiju