in

Partizan priprema Stanojeviću novi ugovor?

Slatka-Tajna.Eu

Ukoliko sve bude teklo po planu koji su u Humskoj projektovali, Partizan će tokom naredne reprezentativne pauze u takmičenju Superlige Srbije ponuditi novi ugovor treneru Aleksandru Stanojeviću, kome važeća saradnja sa crno-belima ističe narednog ljeta, saznaje Telegraf.

Da ne bude zabune, klub iz Humske je već jednom iskazao namjeru da obnovi saradnu sa aktuelnim trenerom i to u najkritičnijem trenutku od njegovog dolaska u klub, u maju ove godine, kada je Partizan poražen u finalu Kupa Srbije od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Stanojević je nedavno otkrio u razgovoru pred navijačima, ali u prisustvu medija, da je poslije pomenutog finala Kupa ponudio ostavku čelnicima, želeći da prezume odgovornost za neuspjeh.

No, klub je, bez obzira na okolnosti, i tada vjerovao da je on pravi čovjek na pravom mjestu i na njegovu želju da napusti crno-bele mu je odgovoreno nesvakidašnje – ponudom da već tada produži saradnju.

Pod utiskom utakmice, trener je tražio predah, da se događaji i utisci “slegnu i adekvatno pripreme i ljetne kvalifikacije za sezonu i početak Superlige, ali se kasnije ispostavilo da su u Humskoj pravilno razmišljali, jer je nova sezona donijela značajan pomak na svim poljima.

Tim se pod vođstvom Stanojevića plasirao u Ligu konferencija kroz veoma teške kvalifikacije i u pomenutom takmičenju drži prvo mjesto u grupi B sa šest bodova i bez primljenog gola u dva meča, sa realnim šansama da se domogne evropskog proleća, dok je u prvenstvu takođe na prvoj poziciji sa samo jednim remijem (i to protiv Crvene zvezde) u deset utakmica i gol razlikom 33:3.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sve je to realan osnov da Stanojević, koji je inače dijete Partizana, nastavi drugi mandat u svom klubu i poslije ljeta 2022. godine, iako je na direktno pitanje jednog od navijača, na pomenutom skupu minulog utorka, sa uzdahom konstatovao da trenutno ne može da odgovori da li će ostati i po isteku važećeg ugovora.

Novac u Stanojevićevom slučaju niti je bitna, niti presudna stavka, jer posle rada u inostranstvu, mogao je mirne duše još prije dvije godine da se “penzioniše” i uživa u plodovima svog rada. U ovom slučaju radi se o isključivo o emotivnoj, psihičkoj i svakoj drugoj “potrošnji”, jer Partizan, koliko god svako želio da radi makar dan u redovima velikana, naprosto “jede” čoveka i to najbolje znaju oni koji su ili bili ili su još uvijek dio sistema i prošli to iskustvo.

Uprava crno-belih ima zadatak i želi da, bez obzira na njegovu možda trenutnu neodlučnost, ubijedi trenera da nastavi sa započetim projektom, jer u ovom trenutku i vremenima koja nisu baš blistava za cjelokupno Sportsko društvo iz Humske, boljeg, posvećeijeg svom poslu i odanijeg klubu – teško da mogu da pronađu, prenosi Telegraf.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mamić nedjeljom u 2 – komedija

Ako je napad jalov, onda uvedi Edina Džeku / Bljesak.info