in

Nakon hapšenja: Muftija Bekrić suspendovan s mjesta glavnog imama IZ Australije

Slatka-Tajna.Eu

Jasmin ef. Bekrića, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji, podnio je ostavku, ali je i suspendovan s mjesta imama Islamske zajednice u džematu Smithfield u Australiji.

Podsjetimo, ef. Bekrić je priveden 1. oktobra zbog sumnji da je zlupotrijebio donacije za ovaj džemat. Kako se navodi u saopćenju IZ u Australiji (AISBiH), on je pušten istog dana nakon nekoliko sati.

Izvor : politicki.ba

“AISBIH spreman je pružiti punu podršku državnim organima u istraživanju ovog procesa. Izvršni odbor prihvatio je pismenu ostavku na mjesti imama ABHIS u Smithfield džamiji Jasmin ef. Bekrića i suspendovao istog s pozicije imama u ABHIS sve do okončanja sudskog procesa”, naveli su iz ove institucije.

Pozvali su članove da ostanu dostojanstveni i da se suzdrže od davanja komentara ili izjava na društvenim mrežama i medijima u Australiji i BiH o ovom slučaju kako bi omogućili nesmetan rad.

Povodom ovog slučaja ranije se oglasila Islamska zajednica u BiH.

“Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u ovom, kao i u svim drugim sporovima, polazi od pretpostavke nevinosti, ali će isto tako podržati sve pravosnažne odluke nadležnih sudova bilo koje zemlje u kojoj djeluje IZ BiH”, naveli su tada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prema navodima australske policije i medija, ef. Bekrić se tereti za malverzacije s donacijama u iznosu od 100.000 australskih dolara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Uvoz odjeće u BiH na pretpandemijskom nivou

How to Pick Up and Date Women